I det fynske folks tjeneste

Axelsen er storfavorit til at slå Wozniacki i kamp om prestigefyldt pris

Danske Spil udpeger Viktor Axelsen til at være storfavorit i kampen om at blive Årets sportsnavn.

Axelsen og Wozniacki i kamp om prestigefyldt pris. Foto: Scanpix/Collage

Den regerende verdensmester og verdensetter Viktor Axelsen snuppede i weekenden endnu en stor titel, da han vandt finalen i sæsonfinalen i Dubai over Lee Chong Wei. 

Læs også Axelsen vinder dramatisk sæsonfinale over Lee Chong Wei

Med en VM-titel på cv’et og en plads som verdens bedste badmintonspiller på verdensranglisten har den fynske stjerne markeret 2017 som endnu et imponerende sportsår.

Derfor er han ifølge Danske Spil storfavorit til at snuppe prisen som Årets sportsnavn - en pris, der uddeles 6. januar.

- Denne sejr sætter en tyk streg under, at Viktor Axelsen har taget store, store skridt i sin udvikling i det her år, siger Peter Emmike, der er oddsansvarlig hos Danske Spil.

- Han har vundet VM, tre Super Series-titler og sæsonfinalen, og han ligger nummer et i verden. Og så har han slået Lee Chong Wei to gange i afgørende finaler. Det er bare helt vanvittigt flot, forklarer han.

Wozniacki er også blandt favoritterne

I kampen om at blive årets sportsnavn er blandt andre tennisspilleren Caroline Wozniacki, der - ligesom Viktor Axelsen - vandt sæsonfinalen. I finalen i kvindernes uofficielle VM slog Caroline Wozniacki den amerikanske legende Venus Williams og tog dermed karrierens hidtil største triumf.

Han har vundet VM, tre Super Series-titler og sæsonfinalen, og han ligger nummer et i verden.

Peter Emmike

Alligevel er den fynske badmintonstjerne storfavorit. Danske Spil har justeret oddset, så han kun giver pengene 1,10 igen.

- Vi skal slet ikke forklejne hverken Caroline Wozniackis eller Katja Salskov-Iversen og Jena Mai Hansens præstationer, for de har også været imponerende på hver deres måde. I Viktor Axelsen har vi bare set en ung spiller, der er gået fra at være god til at være en superstjerne, siger Peter Emmike.

Caroline Wozniacki står til odds 6,00, mens Katja Salskov-Iversen og Jena Mai Hansen står til odds 15,00.