I det fynske folks tjeneste

Axelsen topseedet i flernationers turnering

Den odenseanske badmintonspiller, Victor Axelsen, er topseedet til at vinde hovedpræmien på 15.000 dollars i næste uge.

207 badmintonspillere fra 19 nationer kæmper i den kommende uge om 15.000 dollars i Forza Denmark International, som for tredje år i træk afvikles i Arena Nord i Frederikshavn.

20 spillere fra Taiwan meldte afbud i sidste øjeblik, hvilket er eneste grund til, at arrangører ikke kan melde om rekordtilmelding.

- Deltagermæssigt er vi på samme niveau som sidste år, men feltet er stærkere end i 2012. Det gælder specielt i herresingle, hvor 17 spillere fra verdensranglistens Top 100 kommer til Frederikshavn, fortæller Peter R. Jensen fra Vendsyssel Elite Badminton.

Axelsen er topseedet

I herresingle er Viktor Axelsen (nr. 22 på verdensranglisten), Odense, topseedet.

Den 19-årige dansker står til at møde sidste års vinder, svenskeren Henri Hurskainen, i finalen.

Det danske stortalent kommer dog på hårdt arbejde. I kvartfinalerne venter formentlig den stærke irer Scott Evans, som for to år siden netop i Forza Denmark International besejrede Viktor Axelsen i en medrivende og spændende kamp i Arena Nord.

Slipper danskeren videre til semifinalerne, skal han - hvis seedningerne holder - møde Eric Pang, som jo er på hjemmebane i Arena Nord, hvor han i de seneste fem år har repræsenteret Vendsyssel i Badmintonligaen.

Hele 91 spillere er tilmeldt i herresingle, men der er kun plads til 32 spillere i hovedturneringen.

Derfor afvikles der kvalifikation fra onsdag 1. maj kl. 9.00. Der spilles også kvalifikationskampe i damesingle, herredouble og mixeddouble, så først ved 22-tiden onsdag aften kender man navnene på alle spillere i hovedturneringen, der begynder torsdag 2. maj kl. 9.00.