Barer må udvide åbningstider: - Vi er bare sindssygt glade

Som en del af regeringens nye genåbningsaftale må barer og restauranter holde åbent og servere alkohol indtil midnat. Det er noget, som særligt Lørups Vinstue har ventet spændt på.

I lang tid har fynboerne været vant til sidste udskænkning klokken 22 og hjem klokken 23.

Men allerede fra fredag kan festen fortsætte.

Der må restauranter og barer nemlig holde åbnet og servere alkohol helt frem til midnat.

quote Vi glæder os til ikke at skulle bede kunderne om at stoppe med at drikke og gå hjem

Rasmus Ullehus, indehaver, Lørups Vinstue

Og det vækker glæde hos det odenseanske natteliv.

- Vi er jo bare sindssygt glade, og vi glæder os til ikke at skulle bede kunderne om at stoppe med at drikke og gå hjem, siger Rasmus Ullehus, der er indehaver af Lørups Vinstue i Odense.

- Det er dejlige nyheder. Hvis man sidder med en restauratørs øjne og har været lukket ned i, jeg ved ikke hvor lang tid, så synes man aldrig, det går hurtigt nok. Nu ligger der en konkret plan, og det kan vi arbejde med, siger Bjørn Hentze, der er direktør for Bargroup, som ejer ni beværtninger i Odense.

 - Det er rigtig dejlige nyheder, nu glæder jeg mig bare til at få et helt fulde overblik over, hvad det kommer til at betyde for os, siger Claus Nørgaard, der er indehaver af Bar Rar i Odense.

Håber at vinde tabt omsætning tilbage 

Både Lørups Vinstue og Bar Rar har valgt at holde åbent til trods for de begrænsede åbningstider, mens flere af Bargroups værtshuse valgte at holde lukket.

Fælles for dem alle er, at de nu glæder sig til at byde kunderne velkommen tilbage og invitere dem til at blive hængende. 

- Vi er én af de barer, der hele tiden har haft åbent, for vi føler, at vi har et ansvar over for vores gæster. Men det har også betydet, at vi i lang tid har tabt en masse omsætning, som vi nu håber, at vi kan indhente igen, siger Rasmus Ullehus fra Lørups Vinstue.

- Vi har manglet den omsætning, vi får efter 22. Med de nye åbningstider, er der chance for, at det går i nul, siger Bjørn Hentze fra Bargroup om de værtshuse, der har haft åbent.

Coronapas er ikke en hindring 

Fra mandag fjernes kravet om mundbind desuden, og det vækker særligt glæde på Lørups Vinstue.

- Vi glæder os enormt meget til at se vores kunder smile igen, siger Rasmus Ullehus.

En ting, der dog ikke forsvinder endnu, er coronapasset. Men barejernes humør bliver ikke påvirket af den årsag.

- Vi har vænnet os til coronapasset nu, og alle de mange positive ting er med til at opveje de negative, siger Rasmus Ullehus og fortsætter:

- Vi er heller ikke så nervøse for de såkaldte superspredere mere. Folk har levet med coronavirus i så lang tid, at de automatisk holder afstand til hinanden og opretholder en god hygiejne. Desuden er kravet om coronapas også med til at gøre os mere sikre.

Midt i juli vil åbningstiden igen blive udvidet til klokken 02.