Beruset spøgelsesbilist kørte 33 kilometer på motorvejen i det forkerte spor

En mand blev natten til søndag anholdt på Fynske Motorvej, efter han havde kørt en længere strækning mod trafikken.

En 29-årig mand fra Østeuropa blev natten til søndag anholdt på Fynske Motorvej, efter han havde kørt fra Kolding til Nørre Aaby i det forkerte spor. Oven i det var manden beruset.

Det er en strækning på omkring 33 kilometer.

Opdatering
Den 29-årige østeuropæer er blevet varetægtsfænglset. Anklagemyndigheden vil nedlægge påstand om, at bilen konfiskeres. Det skriver Fyns Politi på Twitter.

Ifølge Fyns Politi måtte flere bilister undervejs køre helt ind i siden af motorvejen for at undgå kollision. Forseelsen falder ind under de skærpede regler for vanvidsbilisme, forklarer vagtchef Lars Thede.

- Det vanvittige består i, at man kører 33 kilometer i modgående spor i den tilstand, siger vagtchefen.

Den 29-årige bilist kørte i en dansk indregistreret varebil, som politiet nu har beslaglagt.

Ifølge vagtchefen blev manden anholdt af en patrulje fra Sydøstjyllands Politi, som – i det rigtige spor – havde fulgt efter manden fra Jylland mod Fyn.

- De lykkes ved brug af udrykningssignaler at få så meget kontakt til manden, at han standser, siger Lars Thede.

Den 29-årige østeuropæer blev efterfølgende taget med tilbage til Jylland, men vil i løbet af formiddagen returnere til Fyn, hvor han blev anholdt. 

Her skal politiet med hjælp fra en tolk afhøre manden, inden der bliver taget stilling til, hvorvidt han skal fremstilles i grundlovsforhør i forbindelse med de skærpede krav for vanvidsbilisme.

Manden blev anholdt klokken 02.30 natten til søndag. Politiet mangler vidner til episoden, så har du mødt bilen på Vestfyn i tidsrummet mellem klokken 02.15 og 02.30 i nat, hører Fyns Politi gerne fra dig på telefon 114.