I det fynske folks tjeneste

Boe og Mogensen vinder dansk kvartfinaleduel i Japan

Verdensetterne Mathias Boe og Carsten Mogensen vandt en ren dansk kvartfinale. Mere dansk modstand kan vente.

Foto: BAY ISMOYO, Scanpix

Fynske Mathias Boe og Carsten Mogensen satte fredag en tyk streg under, at de er Danmarks bedste herredouble i badminton.

I to sæt vandt verdensranglistens førende par over Mads Pieler Kolding og Mads-Conrad Petersen i den rent danske kvartfinale i Super Series-turneringen Japan Open i Tokyo. Boe og Mogensen nedlagde verdensranglistens nummer seks med 21-17, 21-19. 

Læs også Flot comeback sender Boe og Mogensen i Korea Open-finale

Dermed fører den erfarne duo med 7-2 i indbyrdes opgør. De seneste fire kampe mellem dem er faldet ud til Boe og Mogensens fordel.

Frem mod OL i Rio kæmpede de to doubler om at repræsentere Danmark, da der ikke var sikkerhed for Boe og Mogensens deltagelse som følge af den hjerneoperation, Mogensen måtte igennem.

Dengang endte det til skor skuffelse for Mads Pieler Kolding og Mads-Conrad Petersen med, at Boe og Mogensen alligevel blev tildelt den danske OL-plads.

Det skete selv om duoen på udtagelsestidspunktet kun havde trænet på højeste niveau i kort tid efter operationen. I fredagens kamp mellem de to konkurrenter var Boe og Mogensen hele tiden i kontrol.

Parret var foran i hele første sæt. Ganske vist var det kun med et enkelt point i en række tilfælde, men duoen gik fra 13-12 til 18-12 og afgjorde reelt sættet.

I andet sæt fik de to gange Mads lov til at komme foran flere gange, og der var stadig kontakt ved 18-18, før favoritdoublen snuppede sejren.

I semifinalen kan Boe og Mogensen løbe ind i mere dansk modstand. Det kræver, at Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen leverer en overraskelse ved at slå tredjeseedede Marcus Gideon og Kevin Sukamuljo fra Indonesien.