I det fynske folks tjeneste

Bortført dreng får hjælp af ambassaden

Udenrigsministeriet og ambassadøren i Damaskus hjælper med at få den bortførte 4-årige Adam ud af Syrien og hjem til sin mor i Danmark.

Mens politikeren Naser Khader har bekræftet at 4-årige Adam, der blev kidnappet af sin far i Svendborg og ført til Syrien, snart vender hjem til Danmark, så er udenrigsministeriet mere tilbageholdende.

- Vi kan bekræfte, at Udenrigsministeriet og ambassaden i Damaskus bistår med at finde en løsning som forhåbentligt kan bringe Adam tilbage til Danmark. Men af hensyn til sagens videre forløb kan vi ikke give flere oplysninger på nuværende tidspunkt, siger chef for Udenrigsministeriets Borgerservice, Charlotte Slente.

Hun fortæller videre, at hverken ministeriet eller Danmarks ambassadør i Syrien, Christina Markus Lassen, kan sige noget i den nuværende fase.

- Vi udtaler os normalt ikke detaljeret om personsager og for os er sagen løst, når han kommer hjem til Danmark. Men han er ikke hjemme, før han er hjemme, og derfor kan vi ikke sige så meget, siger Charlotte Slente.