I det fynske folks tjeneste

Boye og Lilleholt: Undgå kaserne-lukning

To fynske politikere vil nu kæmpe for, at Forsvaret ikke nedlægger Odense kaserne eller hjemmeværnets marinesektion i Slipshavn ved Nyborg.

01:19

1 af 2

Folketingsmedlem Lars Chr. Lilleholt (V) siger til TV 2/FYN, at han vil gøre "alt, hvad han kan" for at bevare kasernen, der i en ny analyse begået af Forsvarsministeriet, er nævnt som en militærinstallation, der kan lukke i forbindelse med større besparelser.

- Det er altafgørende for forsvarsviljen og for støtten til forsvaret, at der er militære installationer spredt over hele landet, siger han.

Odenses borgmester, Anker Boye (S), siger, at Odense Kommune allerede har skruet ned for huslejen i forsøget på at bevare kasernen, der har tilknyttet 25 mand.

- Hvis det ender med, at der skal lukkes forsvarsstillinger på Fyn, skal regeringen kompensere med andre statslige arbejdspladser. For eksempel indenfor sygehusverdenen eller robotteknologi, siger Anker Boye.

Der er i alt 55 militære stillinger på Fyn, der hører under Totalforsvarsregion Syd. De fleste er hjemmeværnsfolk - i alt er der 9500 civile tilknyttet hjemmeværnet på Fyn.