Carina Christensen kaldes "visionsløs"

Traditionelt er kultur et kerneområde for Det Konservative Folkeparti. Men den siddende konservative kulturminister, fynske Carina Christensen, har ingen visioner for kulturlivet i landet, lyder det nu fra flere sider.

Det skriver Information.

Carina Christensen fik tilnavnet "vandrepokalen", efter hun inden for et år blev forflyttet fra posten som minister for familie- og forbrugeranliggender til Transportministeriet og endelig havnede i Kulturministeriet i september 2008.

Dengang udløste det adskillige protester fra både kulturlivet og oppositionen, at man havde valgt den 35-årige cand.negot. til den værdipolitisk tunge post.

- Hun mangler visioner

Hendes eneste kvalifikation var, at hun havde været kulturordfører for De Konservative fra 2001-2005, men i den rolle stod hun i skyggen af den konservative kulturminister Brian Mikkelsen, påpegede kritikere, der ikke kunne huske hende for én eneste mærkesag.

Og efter mere end et halvt år på posten har Carina Christensen endnu ikke formået at sætte sig på den kulturpolitiske dagsorden, lyder kritikken fra Dansk Folkeparti:

- Jeg er ikke i tvivl om, at Carina Christensen er et sødt menneske. Men hun mangler visioner. Hun er for meget embedsmand. Hun administrerer, men man hører aldrig en markant eller på nogen måde kontroversiel udmelding fra hende. Og det er et problem, fordi kulturpolitikken er så vigtig i værdikampen. Det nytter ikke noget, hvis kulturministeren ikke tør gå foran og sige, hvad hun mener, siger partileder og medlem af Folketingets Kulturudvalg Pia Kjærsgaard, som tror, det er tilfældigt, at det lige blev Carina Christensen, der endte som kulturminister:

- Man skulle have en kabale til at gå op. Nogle mennesker skulle placeres rundt omkring, og da Lars Barfoed skulle have Transportministeriet, måtte man placere Carina Christensen i Kulturministeriet.

Også Weekendavisens borgerlige kulturkommentator Ulrik Høy mener, det må være et tilfælde, at Carina Christensen endte i Kulturministeriet. Og det er altså ikke godt nok:

- Jeg synes ikke, den borgerlige regering kan være bekendt at indsætte en kvinde, der ikke ved noget som helst om kunst og kultur - en så ubefæstet ånd på en post, der har en meget smuk og stor tradition. Det er en ringe-agtsytring over for det kulturelle Danmark, men også en ringeagtsytring over for os, der kalder os borgerlige, siger han.