Corona-udflugt: Tomme museer giver tip til weekendturen

I en tid, hvor museerne er lukkede og mennesketomme, fejler kreativiteten ikke noget. Flere museer serverer forslag til at gå på opdagelse på egen hånd.

- Trænger du til at komme ud? Og trænger du til at få en pause fra tanker om covid-19, så se frem til Øhavsmuseets Top-10 KulTUR tips. De næste ti dage anbefaler vi dig en gåtur til nogle af de mest unikke natur – og kulturhistoriske spots, som vores område byder på.

Sådan lyder er opslag på Øhavmuseets facebookside. Museet har lagt sig i selen for at komme med ti gode bud på en tur ud i det fynske.

Her er de første tre tip til en gåtur:

#1 KulTUR TIP: Jernalderlegepladsen ved Ringe Sø:
Så skal der leges! Vores første anbefaling går til Ringe Sø og til den unikke jernalderlegeplads, hvor du bl.a., kan balancere på gigantiske guldhorn. Du kan også gå en tur langs søen og via opsatte skilte få indsigt i jernalderen i området - Læs f.eks. - hvilket ikke er børnevenligt - om en menneskeofring!

#2 KulTUR TIP: Hjertestien Tarup - Davinde:
Følg Hjertestien rundt i det enestående landskab. Her oplever du et helt nyt landskab, der har spor af det helt gamle landskab. Se f.eks. Anes Høj, der er en såkaldt langdysse fra stenalderen. Den blev opført tilbage i 3.500 f. kr. fødsel og blev brugt som gravplads i godt 500 år.

#3 KulTUR TIP: Gåtur ved Nr. Lyndelse
Fredag anbefaler de den røde rute fra Nr. Lyndelse, der fører dig ud igennem skov og sump, forbi en teglværksplads, igennem landsbyen Dømmestrup og tilbage til Nr. Lyndelse.

Find fortiden i naturen

Møntergården ved Odense By Museer giver også løbende forslag til aktiviteter, både med at finde fortiden i naturen og forslag til aktiviteter, der kan laves i hjemmet.

Museumsinspektør Michael Borre Lundø, som fører tilsyn med de fredede fortidsminder på Fyn og øerne, har igennem den seneste uge udpeget steder, som er perfekt til en skovtur, hvor leg, oplevelse og læring kan kombineres.

Her er nogle af de første bud: Stenalderens Storstensgrave, Vasnæs Batteri, En skibssætning fra vikingetiden, Bronzealdrens Kulturlandskab og Jernalderens Kongebolig.

Forslagene bliver løbende opdateret på side her.

Møntergården understreger, at turforslagene er til familier på maks. ti deltagere, og naturligvis skal der holdes behørig afstand, hvis man skulle møde andre familier på sin færd.

Opskrift på skvalderkålsroulader

Odense By Museer har også forlag til aktiviteter i hjemmet. Museet har nemlig fundet en ret frem fra de gamle kogebøger, med rettet som man kan eksperimenter med hjemme i køkkenet eller ude ved et bålsted i haven.

Museet fortæller, at der stort set ikke findes opskrifter i de gamle kogebøger, hvor man anvender vilde planter. De fleste kogebøger fra 1800-tallet og starten af 1900-tallet var rettet mod borgerfruer og husholdersker, og fattigmandsmad derfor simpelthen ikke er medtaget i bøgerne.

Men på Møntergårdens facebookside kan man så nu finde opskriften på blandt andet på skvalderkålsroulader.

Oversigt

    Oversigt