De har allesammen én ting tilfælles - alle har oplevet tastaturkrigernes had

Tonen er hård på sociale medier, og 68 procent af danskerne afholder sig helt fra at deltage i samtaler online. TV 2 Fyn vil have respekten tilbage på sociale medier.

Tastaturkrigerne kæmper fortsat på sociale medier. 

I dag er der godt to en halv måned - eller præcis 76 dage - til, at vi skal afgive vores stemme til kommunalvalget, og frem til da fortsætter TV 2 Fyns fokus på den hårde tone på sociale medier med kampagnen Respekt. 

- Når valgkampen spidser til, er det vigtigt, at vi husker den gode tone. Derfor holder vi fast i vores serie Respekt!, hvor vi prøver at skubbe til, at tonen i den offentlige debat på de sociale medier sker på en respektfuld måde, siger TV 2 Fyns samfundsredaktør Jakob Risbro.

I 2004 kunne man første gang logge ind på Facebook, og to-tre år senere begyndte de første danskere at oprette en konto. I dag har knap 80 procent af alle danskere en profil på det sociale medie.

Dumme svin

Alligevel viser en undersøgelse, som TV 2 har fået lavet, at 68 procent af danskerne afholder sig fra at deltage i debatter og samtaler på sociale medier. Tonen er blevet for hård.

Den 1. februar i år modtog byrådspolitiker i Odense Claus Skjoldborg (S) en besked fra en mand, der ønskede ham død.

- Det, der gør ondt, er, at det rammer måske ikke mig som politiker, men jeg har teenagebørn og en kone, som også læser med, og de er faktisk bange, når vi går ud, fortæller han.

Beskeden til Claus Skjoldborg er langt fra enestående, og særligt er det indvandrere, kvinder og politikere, der oplever at blive kaldt for "medieluder" og "dumme svin" eller sågar modtage døds- og voldtægtstrusler afsendt fra personer bag en skærm. 

- Vores ambition med projektet er, at det ikke skal være omkostningsfrit at svine politikere eller debattører til i den offentlige debat, siger Jakob Risbro.

Flere modige fynboer har til TV 2 Fyn allerede fortalt om episoder, der på den ene eller anden måde har fået dem til at overveje deres færden i den online verden. 

Nu fortsætter kampagnen, og indtil den 16. november, hvor slaget om pladserne i landets kommunalbestyrelser afgøres, vil du modige endnu flere fynboer, der alle har ét tilfælles: De er blevet lagt for had på nettet.

Oversigt

    Oversigt