I det fynske folks tjeneste

Dit hus faldt lidt i januar

Region Syddanmark oplevede et mindre fald i boligpriserne i januar, mens resten af landet steg en smule

Husene i Syddanmark faldt en smule i januar, mens priserne steg i resten af landet.

Mens boligpriserne for landet som helhed har haft en lille stigning i januar, er husene i region Syddanmark faldet en lille smule i januar. Det oplyser Boligsiden.dk.

Tallene viser, at villaer og rækkehuse steg med 0,2 procent, mens salgsprisen for ejerlejligheder steg med 0,1 procent fra december til januar.

Mens priserne er faldet her i regionen, har Nordjylland har oplevet prisstigninger på godt én procent.

I gennemsnit tog det 201 dage at finde en køber til et hus, og 102 dage at finde en køber til en ejerlejlighed i januar i 2016.

Ifølge Boligsiden.dk er der tale om en "blød landing" i januar:

- Det betyder, at vi har set en prisudvikling, som er meget stabil her i starten af 2016.

- Det er en udvikling, som vi har set igennem de seneste ni måneder på boligmarkedet: At villaer og rækkehuse stort set koster det samme måned efter måned, siger kommunikationsdirektør, Birgit Daetz.

Udviklingen i januar står i stor kontrast til gevaldige stigninger på markedet på samme tid sidste år, hvor den meget lave rente skabte prisstigninger på mellem 0,6 og 1 procent

- Der var da en helt masse kommende boligejere som tænkte, det er nu, vi skal slå til. Det er billigt at få finansieret boligen, så det er nu, vi skal købe drømmeboligen, siger Birgit Daetz.

Den stabile kurs på boligmarkedet lige nu ser umiddelbart ud til fortsætte uden de store udsving, men foråret kan give flere købertrang.

- Vi skal typisk ind i april, før salgstiden for alvor begynder at falde. Når vejret bliver lunere omkring påske, kommer boligkøberne ud af busken, siger Birgit Daetz.