Elever hænger på fjernundervisning: - Håbede, alle lærere ville bruge mulighed

Muligheden for at lade elever mødes er der, men det er ikke alle skoler, der benytter sig af den.

I Odense Kommune vurderer man fra skole til skole, om eleverne i 5. til 8. klasse kan komme til udendørsundervisning.

De uger, hvor eleverne ikke er på skolen, er der ellers en mulighed for at mødes til udendørsundervisning, ifølge en regel, der træder i kraft fra 21. april.

Til en rundspørge, som TV 2 Fyn har foretaget blandt de fynske kommuner, lyder forklaringen fra Odense Kommune om eleverne, som ikke bliver tilbudt udendørsundervisning, således:

- Da der er mange forskellige vilkår på Odenses skoler og matrikler, vil det være forskelligt fra skole til skole, hvordan mulighed for udendørsundervisning kan udnyttes. Der vil derfor findes skoler i Odense, der fortsætter med fjernundervisning, og andre der har udendørs undervisning

Se kort med svar fra rundspørgen blandt de fynske kommuner herunder:

Nogle steder giver det ikke mening

Formand for skolelederforeningen i Odense Kommune, Simon Hempel-Jørgensen, forklarer, hvor det kan give mening at lade eleverne komme tilbage.

- Nogle steder vil det give god mening, at tage børn ind til idræt, biologi eller natur/teknologi, men det vil langt fra give mening i alle tilfælde, siger han.

Derfor er der skoler, hvor eleverne må finde sig i at blive fjernundervist hele den uge, hvor de ikke er på skolen.

En situation, som ikke er ønskelig ifølge formand for danske skoleelever Esther Vyff.

- Der er selvfølgelig ikke lige så mange muligheder udenfor, som der er indenfor, så derfor synes vi jo heller ikke, at der er nogen lærere, der skal tilrettelægge undervisning udendørs fra otte til 15 fem dage om ugen, siger hun.

- Det er der ikke nogen, der får særligt meget ud af. Men vi håber da, at alle lærere vil gøre brug af den her lille genåbning.

Ærø tilbage fuld tid

 TV 2 Fyn har været i kontakt med alle de fynske kommunerne, og der er svaret mange steder, at man bruger muligheden for at mødes en smule i udendørsugen, men ikke alle dage.

Eksempelvis lyder det i et skriftligt svar fra Nyborg Kommune, at man planlægger i hvert fald en dag samlet.

- Vi forventer, at eleverne fra 5. til 8. klasse vil komme en dag på skolen til udendørsundervisning i de uger, hvor der ikke er fysisk undervisning. Enkelte klasser vil muligvis komme mere, hvis det giver mening i forhold til de emner, der arbejdes med.

På Ærø ser billedet dog helt anderledes ud, end på Fyn.

De hører nemlig under særregler for små øer, så deres elever må gerne være tilbage på fuld tid – alle uger.