I det fynske folks tjeneste

Elever strømmer ind på fynske virksomheder

Virksomheder kommer fra Assens, Kerteminde, Nordfyns, Nyborg og Odense Kommune åbnede lørdag dørene for de ældste skoleelever og deres forældre.

00:23

Elisabeth Lyngbo, veterinærsygeplejerskeelev hos Nyborg Dyrehospital. Video: Ole Holbech

Fynske elever fra 8., 9. og 10. klasse strømmer lørdag ud på Fyn, hvor 23 virksomheder åbner dørene for dem og deres forældre.

Her kan eleverne få inspiration til i hvilken retning deres fremtid kan gå.

- For de unge mennesker er det måske lettere at forholde sig til, hvad de en dag kunne tænke sig at arbejde med, end hvilken uddannelse de skal vælge, siger rådmand Steen Møller, der er formand for Centerrådet - bestyrelsen i Ungdommens Uddannelsesvejledning Odense og Omegn. 

De tilmeldte virksomheder opererer i mange forskellige brancher. Og netop forskelligheden i de repræsenterede brancher har til formål at få de unge til at tænke bredere, når det kommer til valg af uddannelse og senere hen job.
 
- Forhåbentligt lagrer det sig i baghovedet på de unge, at man kan arbejde og gøre karriere på Fyn indenfor stort set alle brancher. Ønsket er jo, at de unge vælger at blive på Fyn, når de engang skal søge job, siger Steen Møller.

Politiet har åbnet døren

Hos politiet kan både en erhvervsuddannelse og en gymnasial uddannelse åbne for en karriere som politibetjent. Foto: Politiet

En af de fynske virksomheder, der åbner dørene er Fyns Politi. Her er målet at vise de de unge, at man ikke skal være én bestemt type for at blive betjent. 

- Om det er hovedet eller hænderne, du har skruet bedst på, er ikke det vigtigste, siger koordinerende uddannelsesleder ved Fyns Politi Kim Nowak.

Hos politiet kan både en erhvervsuddannelse og en gymnasial uddannelse give adgang til en karriere som politibetjent.

Artiklen fortsætter under videoklippet ...

01:00

Caroline Schulz Frederiksen fra Verninge havde sin mor Tina Schulz Frederiksen med på virksomhedsbesøg hos Nyborg Dyrehospital.

Luk video

De deltagende virksomheder kommer fra Assens, Kerteminde, Nordfyns, Nyborg og Odense Kommune.

01:53

23 virksomheder slog dørerne op for unge og deres forældre. En af den var Nyborg Dyrehospital.

Luk video

Deltagende virksomheder

Danske Bank i Kerteminde, Daxiomatic, Ebberup Børnehus, EDC Bogense, Fjord & Bælt, Fyns Politi, Hydac A/S, IT-Hotellet ApS, Jungle Sports - Fysioterapi og Træning, K. Andersen Automobiler, Kappendrup ApS, Kriminalforsorgen, McDonalds i Rosengårdscentret, Nyborg Dyrehospital, Revninge Autoværksted, Rosa Danica, Senmatic A/S, Shape Intercoiffure, Skylevel, SuperBrugsen i Kerteminde, Tornøes Hotel, Triers Tømrer og Snedker, Viggo Hansen A/S.

Læs også Ambitioner: Storebæltsbroen og fynske robotter skal skabe nyt marked