Erhvervsorganisationer: - På tide vi betragter corona som en almindelig influenza

Mette Frederiksen har åbnet op for, at regeringen vil genoverveje restriktionerne i samfundet. Hos flere erhvervsorganisationer håber de, at det betyder, at man fremover vil betragte coronavirus som en almindelig influenza.

Smittetallet er stigende, og mandag nåede det nye højder. Over 28.000 danskere var smittet med coronavirus. Til gengæld er antallet af indlagte på intensiv stødt faldende, og derfor åbner statsminister Mette Frederiksen op for, at politikerne på Christiansborg nu skal genoverveje restriktionerne.

- Det ser faktisk ud til, at vi har knækket kurven, hvad angår indlagte på intensiv.

- Og så er vi selvfølgelig et sted og i en situation, hvor vi skal genoverveje ikke alene de nuværende restriktioner, som der ikke er mange af tilbage, men hvordan vi håndterer situationen i det hele taget. Det er i hvert fald det, vi gør i regeringen lige nu, siger Mette Frederiksen i et interview med Ekstra Bladet.

Samtidig vil organisationer som for eksempel Dansk Erhverv gerne have, at man skal betragte coronavirus som en almindelig influenza. Fynsk Erhverv bakker op. 

- Vi skal tage vores gode erfaringer med

Fynsk Erhvervs direktør, Jytte Reinholdt, mener, at man på baggrund af smittetallene og meldingerne fra statsministeren godt kan begynde at kigge på coronavirus, som man gør på influenza. 

- Vi er jo der, hvor vi diskuterer, om coronavirussen skal nedklassificeres til en ikke-samfundskritisk sygdom. Hvis den bliver det, så skal vi tage vores gode erfaringer med sprit og afstand med os, men vi skal åbne samfundet op igen, siger Jytte Reinholdt.

quote Vi skal ikke angribe med kanoner, når mindre kan gøre det

Jytte Reinholdt, direktør Fynsk Erhverv

Efter Mette Frederiksens udmelding, om at det er på tide, at genoverveje restriktionerne, har Dansk Erhvervs direktør Brian Mikkelsen også været ude og appellere til, at man skal nedklassificere coronavirussens særstatus som samfundskritisk sygdom. 

Ifølge Jytte Reinholdt giver det god mening. 

- For hver mutation, jo mere svækket bliver virus, og med den viden, så synes jeg, at det giver god mening, at vi holder den på niveau med en almindelig influenza, siger hun og fortsætter.

- Vi skal ikke angribe med kanoner, når mindre kan gøre det. 

Det skal være under forsvarlige vilkår

Sten Slot, der er formand for brancheforeningen for hotel-, restaurant- og turisterhvervet, Horesta, i Region Syddanmark, mener også, at det er på tide, at man kigger på restriktionerne på lang sigt.  

Han håber på, at man kan betragte corona, som en almindelig influenza, men det skal være på anbefalinger fra sundhedsmyndighederne.

- Det skal selvfølgelig være under forsvarlige vilkår, men det er jo sundhedsmyndighederne, der rådgiver regeringen om det, og så håber vi, at vi kan begynde at betragte det som en influenza.

Han håber også, at hvis man en dag skal lukke samfundet igen på grund af coronavirus, så skal man allerede der have en langsigtet genåbningsplan - for virksomhedernes skyld.

- Det, vi håber på, er, at man laver nogle langsigtede planer. Altså et retskrav, om at vi skal have kompensationer, hvis staten lukker vores forretninger igen.

At Mette Frederiksen åbner for at genoverveje restriktionerne skaber optimisme hos Sten Slot, der har en konkret restriktion, som kan kigges på som noget af det første. 

- Vores største hindring er, at vi skal lukke for udskænkning klokken 22, og lukke 23. Fjern det med klokken, så vi kan holde åbent, og lad så nattelivet komme i gang rimelig hurtigt, fordi de har ikke tjent penge i flere år efterhånden. 

Oversigt

    Oversigt