I det fynske folks tjeneste

Fælles fynsk protest mod retsreform

De 10 kommende fynske borgmestre gør nu fælles front mod planerne om kun at have en retskreds på Fyn. De vil nu lægge maksimalt pres på justistminister Lene Espersen.

De nyvalgte borgmestre på Fyn går sammen mod planerne om at lave én retskreds på Fyn

De har godt nok forskellig partifarve - men en ting kan de nyvalgte fynske borgmestre blive enige om. Planen om at lave Fyn om til èn retskreds med ét domhus her i Odense er ualmindelig dårlig.

- Det betyder tab af arbejdspladser på Sydfyn, mere transporttid og så berettiger vores befolkningstal til to retskredse, siger Ringes borgmester Bo Andersen(V).

De 10 borgmestre var onsdag samlet til møde i Kommunernes Landsforening.

Koster tid og job

 - Med den afstand der i transport tid fra Ærø til Odense, så bliver det en væsentlig forringelse. Derfor er det vigtigt, at vi får en retskreds på Sydfyn, siger Jørgen Otto Jørgensen(S).

De borgmestre vil i første omgang skrive et fælles brev til justitsminister Lene Espersen(K) for at få hende til at genoverveje antallet af retskredse på Fyn. Også Venstres næstformand Lars Løkke Rasmussen(V) vil få et brev fra de fynske borgmestre.

Med den nye reform bliver Fyn den absolut største retskreds med 476.000 borgere. Justitsminister Lene Espersen forsvarede tirsdag den beslutning her på et borgermøde i Faaborg - men nu kan hun se frem til at få en varm hilsen fra de kommende 10 fynske borgmestre.