Flere og flere vil sove i telt i det fri: Her kan du se, hvor du kan gøre det på Fyn

Interessen for at sove i telt i det fri er steget voldsomt. Her kan se, hvor der er fri teltning på Fyn og øer og under hvilke regler det skal foregår.

Sommerferien skal for manges vedkommende holdes i Danmark i år. Og flere og flere overvejer tilsyneladende, om det skal ske i et telt i en af landets skove.

Antallet af danskere, der viser interesse for at slå telt op i det fri, er nemlig steget markant den seneste måned, skriver Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

Den stigende interesse er kommet, efter at antallet af skove med såkaldt fri teltning for knap en måned siden blev udvidet med 77 skove. 

Det betyder, at det nu er muligt at slå sit telt op for en nat i over 275 danske statsskove.

Her er der fri teltning på Fyn og omliggende øer

 

Den seneste måned har over 30.000 undersøgt muligheden for overnatning i telt på Naturstyrelsens hjemmeside. 

Til sammenligning var der i samme periode sidste år omkring 2.000 besøgende på hjemmesiden.

- Vi er mange, der har måtte tænke i alternative sommerferieplaner, og jeg er glad for, at danskerne har vist så stor interesse for fri teltning. Jo mere vi kender og bruger naturen, jo bedre er vi til at passe på den, siger miljøminister Lea Wermelin (S) i en pressemeddelelse.

Fri teltning er inspireret af allemandsretten i Sverige og giver mulighed for at slå sit telt op i en række af statens skovområder uden at spørge om lov eller reservere på forhånd.

Til gengæld kan det være en god idé at lave en pakkeliste på forhånd. Du skal nemlig have alt med hjemmefra lige fra mad og vand til soveudstyr og forsvarligt grej til madlavning, så du ikke starter en skovbrand. Det er nemlig kun tilladt at anvende åben ild på de dertil indrettede bålpladser i statens skove.

Regler for fri teltning i skove