Forvirring: Er krav om mundbind ophævet?

Flere borgere er i tvivl om, hvorvidt kravet om brug af mundbind er blevet ophævet, skriver Sundhedsministeriet.

Er der ikke længere krav om at bruge mundbind?

Det spørgsmål har en række borgere stillet de seneste dage – ikke bare til TV 2 Fyn, men også til Sundhedsministeriet.

Det helt korte svar er jo.

- Sundhedsministeriet modtager i øjeblikket mange henvendelser med spørgsmål om, om mundbindskravene generelt er ophævet. Det er ikke tilfældet, skriver ministeriet på sin hjemmeside.

I skrivelsen på hjemmesiden understreger ministeriet også, at godt nok er en række bekendtgørelser blevet ophævet, men de er blevet videreført i en række nye bekendtgørelser i den nye epidemilov.

Blandt de bekendtgørelser, som er blevet ophævet, og som mange fynboer har undret sig over ikke er blevet omtalt i medierne, er bekendtgørelsen om brug af mundbind på serveringssteder, i detailhandlen, på skoler, uddannelser med videre.

Og man skal da også holde tungen lige i munden for at gennemskue udviklingen. 

For fredag den 7. maj er ”en bekendtgørelse om ophævelse af visse bekendtgørelser efter lov om foranstaltninger mod smitsomme og andre overførbare sygdomme trådt i kraft”, skriver ministeriet.

Bekendtgørelsen ophæver formelt en række andre bekendtgørelser, der var udstedt efter den tidligere gældende epidemilov, herunder reglerne om krav om brug af mundbind.

Reglerne fra de ophævede bekendtgørelser er videreført i nye bekendtgørelser, der er udstedt efter den nye epidemilovs regler.

Hvis du er forvirret, er det forståeligt.

Med andre ord betyder det, at de gamle regler om mundbind er erstattet af nye, der grundlæggende siger fuldstændig det samme.

Der er derfor fortsat krav om mundbind, når du skal handle, ud at spise, i teatret og så videre.