Frifundet for menneskesmugling

Vestre Landsret i Århus frikendte mandag ni personer, fra forskellige mindre byer i Jylland og på Fyn, i en stor sag om menneskesmugling. Landsretten valgte dermed at underkende byretten i Århus.

-

Århus, mandag /ritzau/
Vestre Landsret i Århus frikendte mandag ni personer, fra forskellige mindre byer i Jylland og på Fyn, i en stor sag om menneskesmugling. Landsretten valgte dermed at underkende byretten i Århus.

Byretten i Århus havde i november 2001 idømt de ni tilsammen 10 år og seks måneders fængsel for at have indsmuglet omkring 75 baltiske kvinder beregnet på prostitution i Danmark.

Sagen, der startede for næsten to år siden, anses for at være en slags prøvesag for at forsøge at straffe organiseret indsmugling af kvinder, der ikke kan få arbejdstilladelse som prostituerede. Der er således ikke på noget tidspunkt fra anklagemyndighedens side rejst tiltale om rufferi, som det ellers ville være oplagt i den slags sager.

Det var to endnu uopklarede drab på prostituerede i Randers for tre år siden, der satte politiet på sporet af de ni personer, som de mente udgjorde en smuglerring.

/ritzau/