Fund af gensplejset majs bekræftet

Fødevareregion Fyn har bekræftet NOAHs oplysninger, om at der er ulovligt gensplejset majs i Tortilla Chips fra Kims i Søndersø.

Ulovlige majs i Kims Chips viser ny undesøgelse

Fødevareregion Fyn har bekræftet NOAHs oplysninger, om at der er ulovligt gensplejset majs i Tortilla Chips fra Kims i Søndersø.

For 14 dage siden meddelte Miljøorganisationen NOAH , at organisationen havde fundet ulovligt gensplejset majs - Monsantos GA 21 majs - i blandt andet Kims tortilla-produkter.

Undersøgelsen af produkterne for gensplejset majs blev foretaget af det tyske GeneScan laboratorium i Freiburg på initiativ af NOAH.

Chips- og snackvirksomheden Kims besluttede at trække
produktet Kims Zapatas Tortilla Chips væk fra det danske marked - i hvert fald indtil Fødevareregion Fyn havde undersøgt, om produktet indeholder ulovligt gensplejset majs.

Fødevareminister Ritt Bjerregaard(S) bekræftede onsdag over for TV 2/FYN, at Fødevareregion Fyn er kommet frem til samme resultat, som NOAH fremlagde for to uger siden. Kims Zapatas Tortilla Chips indeholder ulovligt gensplejset majs.

"Det er dejligt at vi har en organisation som NOAH, der kan lave denne slags undersøgeler, og vi vil da overveje at bruge instituttet i Tyskland fremover", siger fødevareminister Ritt Bjerregaard(S).

Jørgen Tolstrup fra Kims i Søndersø ønskede onsdag ikke at kommentere resultatet af Fødevareregion Fyns undersøgelser, da han ikke var blevet orienteret om sagen.