I det fynske folks tjeneste

Fyn hårdest ramt af juleindbrud

282 hjem på landsplan har indtil nu haft ubudne julegæster. Det er det laveste antal i fem år, viser politiets statistik. Fyn er dog hårdest ramt med 43 indbrud.

Fynboerne er de hårdest ramte med 43 anmeldte indbrud. Foto: Jonas Mattson

Traditionen tro får mange danske hjem ubudne gæster i juletiden. Men indtil juleaftens morgen har politiet fået færre anmeldelser om indbrud end sidste år på samme tid.

 

Læs også Sådan undgår du indbrud i julen

 

Det viser Rigspolitiets landsdækkende statistik, som er offentliggjort mandag formiddag.

I perioden fra den 20. december til den 23. december er der på landsplan kommet 282 anmeldelser om indbrud i private boliger.

Det er 46 færre end sidste år, da antallet af anmeldelser lå på 328 i samme periode, og faktisk det laveste tal i de fem år, der fremgår af statistikken.

Politiet: Tallene kan ikke sammenlignes

Faldet forklarer politiet med, at folk generelt er blevet mere bevidste om, hvad man selv kan gøre for at holde øje med sin egen bolig og lokalområdet generelt.

Men det er muligvis for tidligt at glæde sig. For ifølge politiet kan årene ikke umiddelbart sammenlignes, da helligdagene ligger forskelligt fra år til år.

Desuden viser erfaringen, at antallet af anmeldte indbrud stiger i juledagene og dagene efter, når folk kommer hjem fra juleferie.

Bornholm er den eneste politikreds, der er gået fri af indbrud. Fynboerne er til gengæld de hårdest ramte med 43 anmeldte indbrud.

Fakta

I perioden fra den 20. december til den 23. december er der på landsplan kommet 282 anmeldelser om indbrud i private boliger. Det er noget færre end i samme periode sidste år.

 

Bornholmerne er foreløbig de eneste, der helt har undgået de ubudne gæster. 

 

Her er tallene for de enkelte politikredse:

 

* Fyn: 43.

* Københavns Vestegn: 35.

* Østjylland: 34.

* Nordsjælland: 32.

* Midt- og Vestsjælland: 30.

* Syd- og Sønderjylland: 25.

* Sydsjælland og Lolland-Falster: 25.

* Sydøstjylland: 22.

* Nordjylland: 14.

* København: 13.

* Midt- og Vestjylland: 11.

* Bornholm: 0.

 

Kilde: Rigspolitiet