Fynsk møbelproducent er landets bedste arbejdsplads

Vinderen af Årets Arbejdsplads 2012 er fynsk og hedder Carl Hansen og Søn. Det kom frem, da 3 F mandag klokken 17.00 uddelte prisen på Arbejdermuseet i København.

Møbelfabrikken, der laver danske designklassikere, vinder pga. det store sociale ansvar de tager fx ved at uddanne døve og tage voksenlærlinge.

- Vigtigst af alt, er Carl Hansen & Søn et bevis på, at arbejdspladser ikke behøver at blive rykket til udlandet. For nyligt blev en anden stor producent af danske designmøbler nødt til at flytte deres produktion til udlandet, mens Carl Hansen & Søn har holdt arbejdspladserne i Danmark, endda givet de ansatte mere i løn OG skabt fremdrift i forretningen, skriver 3 F i en pressemeddelelse.

Direktøren For Carl Hansen og søn, Knud Erik Hansen mener sagtens det lade sig gøre at lave god forretning i Danmark, når man tænker innovativt.

På det mere konkrete plan, fik de ansatte sidste år en bonus, fordi virksomheden havde overskud, og syntes at medarbejderne fortjente en del af kagen. Desuden kan de ansatte få massage hver uge.

Virksomhederne i konkurrencen er indstillet af medarbejderne, og 3F har udelukkende fokus på virksomheden som arbejdsplads.

- En virksomhed kan have nok så mange gode strategier, certifikater og flotte tal - men kun hvis vores medlemmer har fundet det værd at indstille den, finder den vej til vores konkurrence, siger 3F's formand, Poul Erik Skov Christensen.

Med til prisen hører 25.000 til virksomhedens medarbejderforening.