Fynsk rigmand åbner bank - igen

Niels Thorborg bag Facit Bank. Under finanskrisen drev han Gudme Raaschou Bank, der kostede ham en formue.

Den kendte fynske erhvervsmand, Niels Thorborg, vil drive bank igen.

Til vinter åbner Facit Bank - en netbaseret nichebank for privatkunder, oplyser han i en pressemeddelelse.

Banken er godtkendt af Finanstilsynet.

Formelt er det 3C-koncernen, der bliver bankejer. 

- Facit Bank er et projekt, vi har overvejet grundigt gennem en længere periode, og som hænger rigtig fint sammen med vores strategi. Banken bygger på et tæt samarbejde med 3C RETAIL og vil både styrke vores position og komplementere vores samlede forretning, siger koncernchef Niels Thorborg.

- Vi har haft en god og konstruktiv dialog med Finanstilsynet igennem hele processen, og banklicensen er en flot blåstempling af vores projekt. Vi har været en del af markedet for salg og finansiering af blandt andet hvidevarer og fjernsyn i mere end 30 år, og den erfaring er stærkt medvirkende til, at vi nu kan åbne Facit Bank. Med en bank kan vi tilbyde vores kunder en palette af nye finansielle ydelser og services, som blandt andet kreditkort, siger Niels Thorborg.

Niels Thorborg drev i en periode frem til 2009 Gudme Raaschou Bank, der dog ligesom mange andre banker knækkede halsen under finanskrisen.

Bekendtskabet kostede Thorborg en halv milliard kroner.

 Den nye direktør for Facit Bank er Jesper Lyhne, der kommer fra en stilling som børsprocesdirektør i Den Jyske Sparekasse. Den nye bankdirektør, der har 32 års erfaring fra branchen, ser frem til udfordringerne med at etablere og drive den nye bank.

Samme Lyhne har faktisk også en fortid fra Fionia Bank og statens oprydningsselskab inden for landbrug.

- Jeg har store forventninger til Facit Bank, som jeg glæder mig til for alvor at komme i gang med. Jeg tror på, at vi kan blive en attraktiv nichebank og et sikkert alternativ eller supplement til privatkunders nuværende pengeinstitut, siger Jesper Lyhne.

Facit Bank:

Palletten over ydelser kommer til at omfatte produkter som indlån, forbrugslån og kreditkort. Facit Bank kommer ikke til at tilbyde realkreditlån, ligesom banken ikke får fysiske filialer. Til gengæld kan kunderne få hjælp via telefonen fra kl. 8-22 - 365 dage om året.      

- Vi ser lige nu en udvikling på de finansielle markeder, hvor nogle kunder præsenteres for en negativ rente på indlån. Det kan vi gøre bedre. Vi har færre omkostninger end de traditionelle banker, og på det grundlag kan vi tilbyde en attraktiv rente for indskud på op til 750.000 kr., som alle er dækket af indskydergarantien. Desuden kommer vi til at tilbyde kreditkort, siger Jesper Lyhne og fortæller, at finansiering hos L'EASY og D:E:R fremover vil ske i samarbejde med Facit Bank.

3C-koncernen

 

-