Gartnere på OUH slipper for ny overenskomst

Seks gartnere på Odense Universitetshospital bevarer alligevel deres overenskomst og de gunstige lønforhold. Den nye arbejdsgiver fra Horsens, vil ikke benytte sig af sin mulighed for at indgå ny og dårligere overenskomst.

-

Seks gartnere på Odense Universitetshospital bevarer alligevel deres overenskomst og de gunstige lønforhold. Den nye arbejdsgiver fra Horsens, vil ikke benytte sig af sin mulighed for at indgå en ny og dårligere overenskomst.


\"Det betyder, at medarbejderne nu kan bevare deres vintertillæg, opsigelsesvarsler og pensionsordninger\", siger Gerry Sheridan, der er næstformand i SiD, Kommunal og Jernbanearbejdernes Fagforening.


1. maj i år fik de seks gartnere, der passer de grønne områder omkring Odense Universitetshospital ny arbejdsgiver. For anden gang blev opgaven sendt i licitation, og denne gang vandt firmaet Damkjær Anlægsgartnerfirma fra Horsens.


I første licitationsrunde var Hedeselskabet forpligtiget til at bevare den gamle overenskomst, men i anden runde havde amtspolitikerne ikke indføjet en klausul om overenskomsten.


Frygt for løntab
Derfor frygtede medarbejderne og deres fagforening, at gartnerne skulle blive tvunget over i en overenskomst under SiD-gartnerafdelingen. Denne overenskomst opfatter gartnerne som væsentlig ringere. Men Direktør Søren Damkjær fra Horsens har, til medarbejdernes store tilfredshed, valgt at forlænge den nuværende overenskomst med SiD, Kommunal- og Jernbanearbejdernes Fagforening.


\"Vi har reddet vores nuværende seks medarbejdere på målstregen, men til gengæld må vi acceptere at nye medarbejdere vil gå over på den nye overenskomst\", siger Gerry Sheridan.


Medarbejdernes trivsel vigtig
Hos Damkjær i Horsens kan man dog ikke forstå denne udlægning af sagen.


\"Vi har hele tiden agtet at give vores medarbejdere nogle trygge og gode ansættelsesvilkår. Det har aldrig været vores hensigt at forringe vores personales vilkår. Derfor var det ikke svært for os at  forlænge den  nuværende overenskomst\", siger Søren Damkjær, Direktør i Damkjær Anlægsgartnerfirma i Horsens.


De grønne områder ved Odense Universitetshospital skal næste gang i licitation om fem år.