Har Andreas Odbjerg fået storhedsvanvid? Anmeldere reagerer på nyt album fra fynsk hitmager

Den fynske musiker Andreas Odbjerg har efterhånden en del hits på samvittigheden, og det er nok ikke en overdrivelse, hvis man postulerer, at han i den grad fylder de danske hitlister - og muligvis også danskernes playlister.

Et postulat er det dog ikke, at odenseaneren i denne uge har udsendt et nyt album. 1. marts landede skiven med det mundrette navn "Un Hommage", der præsenteres som en hyldest til alle de ting, som han har kært.

Og vi kommer langt rundt omkring i musikkens verden. På den nye plade byder Andreas Odbjerg på opera skrevet af Knud Romer, spoken words med Pilou Asbæk og selvfølgelig en række uundgåelige hits. 

Artiklen fortsætter under billedet

Andreas Odbjerg på Rød Scene på Tinderbox 2022.
Andreas Odbjerg på Rød Scene på Tinderbox 2022.
Foto: Louise Koustrup / TV 2 Fyn


TV 2 Fyn har læst anmeldelserne fra en række toneangivende medier, og der er vist ingen tvivl. Det er en god plade, om end anmelderne er enige om, at der er eksperimenterende sange, som fungerer bedre end andre.

Mellem tre og seks stjerner

I Fyens Stiftstidende kvittere musikanmelder Simon Staun med seks ud af seks stjerner og skriver, at "Andreas Odbjerg overgår sig selv" med henvisning til musikerens første album "Hjem fra fabrikken".

Også Politiken har lyttet albummet igennem. Herfra kvitteres med fem ud af fem hjerter og en konstatering af, at Andreas Odbjerg har fået storhedsvanvid. Men det er på den gode måde, forstås det. "Rablende excentrisk", "modig" og en "forårsbebuder" kaldes albummet.

Skæver vi over mod Ekstra Bladet, har Thomas Treo også lyttet albummet igennem. Her har rubriksnedkeren valgt at fokusere på et kælenavn, men "Skodbjerg" refererer ikke til indholdet af Odbjergs nye album.

Artiklen fortsætter under billedet

Andreas Odbjerg på Rød Scene på Tinderbox.
Andreas Odbjerg på Rød Scene på Tinderbox.
Foto: Louise Koustrup / TV 2 Fyn


I stedet henviser det lidet flatterende kælenavn til førstesinglen "Smugryger", der allerede har gået sin sejrsgang. Thomas Treo kvitterer med tre af seks stjerner, og ifølge ham svinger sangene mellem at være "kvælende akavet" og "forrygende".

Hos Soundvenue lever man vel praktisk talt af at lave musikanmeldelser, og selvfølgelig har de også givet "Un Hommage" et lyt.

Førstnævnte kalder albummet "ret vanvittigt", og et album som "Odbjerg har ventet hele livet på at lave". Der kvitteres med fire af seks stjerner.


Oversigt

    Oversigt