I det fynske folks tjeneste

Hellere herre- end kvindehåndbold

Når det gælder GOG, vil håndbold-tilskuerne hellere se mændene end kvinderne spille, viser nye tal.

GOGs herrer har flere tilskuere til kampe, end kvinderne har.

På Sydfyn er tilbagegangen hos kvinderne nemlig til at tage og føle på, efter GOG i denne sæson har spillet hovedparten af hjemmekampene i Gudme. I gennemsnit trak GOG-kvinderne 732 tilskuere i grundspillet mod 1951 i sæsonen 2007/2008. Procentuelt er der her tale om en tilbagegang på hele 62 procent. Det skriver Fyns Amts Avis.

Den mest sete GOG-kamp var åbningskampen hjemme mod suveræne Viborg. Her var 2048 tilskuere på plads i fynboernes mest foretrukne udflugtsmål, når det gælder kvindehåndbold-interesse - Odense Idrætshal. Bundrekorden lød på 275 hjemme mod Randers HK i Gudme, skriver Fyns Amts Avis.

Hos mændene er GOG Svendborg TGI en af de seks klubber i herreligaen, der har formået at øge tilskuertallet. Trods en beskeden ottendeplads i grundspillet har GOG Svendborg TGI-mændene hævet det gennemsnitlige tilskuertal i grundspillet fra 1159 pr. kamp i 2007/2008 til 1330 i indeværende sæson.

Fremgangen skyldes primært to hjemmekampe, der blev afviklet i Arena Fyn i Odense. Her var 3250 tilskuere på plads til opgøret mod Århus GF, mens opgøret mod BSV i samme hal blev topscorer med 3328 tilskuere. Sæsonens 11 øvrige grundspilskampe ligger under tilskuergennemsnittet.