Hit for søndagshandel

Stadig flere supermarkeder holder søndagsåbent - og det har betydet stærk stigning i omsætningen. Kunderne foretrækker at købe ind i ro og fred fjernt fra hverdagens stress og jag.

Danskerne har taget søndagen til sig som den store indkøbsdag

Stadig flere supermarkeder holder søndagsåbent - og det har betydet stærk stigning i omsætningen. Kunderne foretrækker at købe ind i ro og fred fjernt fra hverdagens stress og jag.

Danskernes indkøbsvaner er for alvor i opbrud - nu er søndagen blevet en indkøbsdag hvor kurven fyldes med varer til hele ugen. Supermarkeder, som omsætter op til 24 mio. kr., må holde søndagsåbent hele året, og de melder om massiv fremgang i omsætningen på ugens sidste dag.

\"Siden vi startede for 2 1/2 år siden i det små er søndagen vokset til at være den største dag i løbet af ugen\", siger brugsuddeler Tim Lykholt, Hjallese.

Søndagen betyder ro og tid til at købe ind for børnefamilierne - både hvad der mangler i den sidste del af weekenden men også storindkøb.

\"I starten sagde kunderne at de ikke ville handle om søndagen fordi det var synd for personalet - men det er lavet om nu\", forklarer Ole Ringbo, Aktiv Super i Næsby.

De store varehuse må indtil videre ikke have åbent mere end otte søndage om året - og det håber købmændene ikke der bliver ændret på.

\"Hvis grænsen fjernes kan de store komme med slagtilbud som vi ikke kan matche. Det ville betyde butiksdød blandt de mindre supermarkeder hvis politikerne piller ved omsætningsgrænsen\", siger Ole Ringbo.

Købmændenes brancheforening, De Samvirkende Købmænd, oplyser at flere supermarkeder har oplevet en fordobling af omsætningen siden søndagsåbent blev indført.

Foreningen opfordrer også de helt små købmænd til at holde søndagsåbent. Det er nemlig tilladt at bruge ungarbejderne i butikkerne på denne dag og derfor kan lønudgifterne holdes i bund.