Jylland-Fyn kræver flere statslige arbejdspladser

Tunge kommunalpolitikere fra Jylland og Fyn møder tirsdag op hos erhvervsminister Bendt Bendtsen og gentager kravet om udflytning af statslige arbejdspladser.

-

Det jysk-fynske område har ikke opgivet at få udflyttet hundredvis af statslige arbejdspladser fra København til de større byer i det vestlige Danmark.

Derfor mødes de fleste amtsborgmestre og nogle af de \"tunge\" borgmestre fra dette område tirsdag med erhvervsminister Bendt Bendtsen (S) for at gentage kravet om, at forskellige styrelser udflyttes.

De konkrete ønsker fra kommunerne kom i foråret, men blev ret hurtigt skudt ned af erhvervsministeren, som ikke mente, at der eksempelvis var tilstrækkelig forskningskompetence i provinsen til at samarbejde med de statslige institutioner.

Amtsborgmester Johannes Flensted-Jensen (S) fra Århus var lodret uenig med Bendt Bendtsen, som nu har indvilget i et nyt møde. Det vil være usandsynligt, at ministeren ikke har noget med i posen, men konkret hvad, har ikke været drøftet officielt i løbet af sommeren.

Det jysk-fynske erhvervssamarbejde foreslog i foråret udflytning af følgende syv statslige arbejdspladser: Kort- og Matrikstyrelsen, som placeres i Aalborg. Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole, som placeres i Viborg og Århus.

Forskningsafdelingen for Vindenergi, som placeres i Fredericia. Fødevaredirektoratet, som placeres i Svendborg. Energistyrelsen, som placeres i Esbjerg. Dele af direktoratet for FødevareErhverv, som placeres i Tønder.
/ritzau/