Koldkrigsfort har rekord i at tiltrække mænd

Koldkrigsmuseum Langelandsfort har Danmarksrekord i at tiltrække mænd. Det viser en ny undersøgelse fra Kulturstyrelsen.

Koldkrigsmuseum Langelandsfort på Sydlangeland er en verden med kanoner og sprængladninger i rigelige mængder. Og museet har rigtig godt fat i mændene.

- Vi ved jo godt at emnet i sig selv i udgangspunktet nok bare tiltrækker mænd, siger museumsinspektør Peer Henrik Hansen fra Koldkrigsmuseum Langelandsfort.

Så meget at museet ligger i top blandt alle landets museer, når det gælder om at tiltrække det mandlige publikum. Hele 68 procent af de besøgende er mænd.

- Her kommer man ind under huden på den intense stemning, der var under den kolde krig, siger museumsinspektør Peer Henrik Hansen fra Koldkrigsmuseum Langelandsfort.

De næste fire på listen er Danmarks Tekniske Museum med 63 procent, Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum med 60 procent, M/S Museet for Søfart med 57 procent og Marstal Søfartsmuseum med 55 procent mandlige gæster.

Kunstmuseet Brandts ligger i den anden ende af skalaen. Her er hele 69 procent af gæsterne, der er kvinder.

- Jeg tror generelt set, så har kvinder en større lethed måske ved de har bløde værdier ved det poetiske og endda filosofiske som kunsten repræsenterer. Mens vi mænd traditionelt måske er mere konkurrenceorienterede og mere interesserede i sport, siger direktør Mads Damsbo fra Brandts.

Læs mere her

Top ti for mænd og kvinder