Lasse Norman jagtede sejr i Australien

Lasse Norman Hansen jagtede etapesejren med et langt udbrud i cykelløbet Tour Down Under torsdag.

Den fynske cykelrytter Lasse Norman (Cannondale-Garmin) kæmpede længe med om sejren på tredje etape af cykelløbet Tour Down Under i Australien.

Tidligt på den 143 kilometer lange etape mellem Norwood og Paracombe, gik den unge dansker med i et udbrud, som først blev indhentet få kilometer før målstregen, som lå på løbets første rigtige stigning, en barsk sag på halvanden kilometer.

Sammen med australierne Will Clarke (Drapac) og Calvin Watson (Trek) samt franskmanden Axel Domont (AG2R), skabte Lasse Norman Hansen et stort forspring, som feltet først fik barberet ned til to minutter, da udbryderne havde 25 kilometer til mål.

På det tidspunkt havde franskmanden sluppet udbryderne, og Lasse Norman måtte som den næste give fortabt 17 kilometer før mål.

Etapen blev vundet af australieren Rohan Dennis, der vandt foran sin BMC-holdkammerat Cadel Evans, som kører sit sidste cykelløb på topplan. De to ligger også nummer et og to i den samlede stilling.

Lars Bak (Lotto-Soudal) blev nummer 21 på etapen med et tidstab på kun 21 sekunder. Samlet er han nummer 23 - 31 sekunder efter Rohan Dennis.

Tinkoff-Saxo-rytteren Jesper Hansen er næstbedste dansker som nummer 31 - 52 sekunder efter Rohan Dennis.

Løbet slutter søndag, men bliver formentlig afgjort lørdag med etapen på 151 kilometer til Wilunga Hill.