Lygtepælen vigtigere end nettet

Kun en forsvindende lille del af de fynske kandidater til amts- og kommunalvalget gør noget ud af valgkampen på internettet. Kun omkring tre procent af kandidaterne til byrådene har egen hjemmeside. Til gengæld bruger flertallet af folketingskandidaterne flittigt internettet i valgkampen.

-

Kun en forsvindende lille del af de fynske kandidater til amts- og kommunalvalget gør noget ud af valgkampen på internettet. Kun omkring tre procent af kandidaterne til byrådene har egen hjemmeside. Til gengæld bruger flertallet af folketingskandidaterne flittigt internettet i valgkampen.


Borgerlig forskel
De fynske kandidater til amts- og kommunalvalget bruger internettet meget forskelligt i deres valgkamp. Spidskandidaten for De Konservative, Jan Boye, har gjort sin hjemmeside til omdrejningspunktet for hele sin valgkamp.


\"Jeg kunne slet ikke forestille mig ikke at have en hjemmeside. Den er meget besøgt, og jeg er overbevist om at siden er en stærkt medvirkende årsag til, at prognoser udnævner mig som den mest populære amtsborgmesterkandidat på Fyn\", siger Jan Boye(K).


Den anden borgerlige spidskandidat, Poul Weber fra Venstre, har valgt en helt anden strategi. Venstres bud på en amtsborgmester har slet ingen personlig hjemmeside.


\"Det er nu ikke noget bevidst valg, at jeg ikke har en hjemmeside, jeg har bare ikke prioriteret internettet i valgkampen. Jeg tror mere på den personlige kontakt til vælgerne, men mange af mine artikler kan findes på Venstres hjemmeside\", siger Poul Weber.


Byrådskandidater uden hjemmesider
Og tilsyneladende tænker de fleste kandidater som Poul Weber. TV 2/FYN?s valgguide indeholder den største samling af link til politikernes hjemmesider på Fyn. Og en optælling i samtlige kommuner viser, at under tre procent af politikerne har oprettet en personlig hjemmeside til deres valgkamp.


Kandidaterne til Fyns Amtsråd har været noget flittigere til at bruge nettet. Her har 69 af de 188 kandidater valgt at præsentere sig selv på en hjemmeside. Det svarer til at 37 procent af kandidaterne har egen hjemmeside.


Folketingsvalget er på nettet
Og blandt kandidaterne til Folketinget er tiltroen til nettet helt i top. Af de 80 fynske folketingskandidater har 51 en personlig hjemmeside, hvilket svarer til 64 procent af kandidaterne. En del af forklaringen på folketingskandidaternes mange hjemmesider er dog også, at partierne hjælper deres kandidater med at føre valgkamp på internettet.


Ukendte kandidaters chance
Opgørelsen viser også, at i hele 19 fynske kommuner er der ikke én eneste kandidat, der har oprettet sin egen hjemmeside. Og i de fleste kommuner er der kun 1-2 kandidater, der har oprettet hjemmesider. Mads Peder Nordbo, der er nr. 13 på Socialdemokratiets liste i Tommerup er én af dem.


\"For mig er det kun en fordel, at der er så få kandidater med egen hjemmeside. Det betyder at der kommer flere besøgende på min side, og jeg har da fået respons på mine holdninger fra flere vælgere. I en lille kommune som Tommerup tror jeg, det kan have stor betydning for kandidaterne at præsentere sig på internettet\", siger Mads Peder Nordbo.


I øjeblikket har 278 personer besøgt Mads Peder Nordbos hjemmeside, og hvis bare en tredjedel af dem stemmer på ham er han sikker på at blive valgt til Tommerup Kommunalbestyrelse.


Se TV 2/FYNs Valgguide

Oversigt

    Oversigt