To målmandsdrop slukker OB's CL-drømme

OB kommer ikke i Champions League-gruppespillet efter 0-3 ude til spanske Villarreal, som vinder 3-1 samlet.

Stefan Wessels må sove særdeles skidt i nat. OB-målmanden begik to drop og var dermed i høj grad skyld i, at Villarreal tirsdag aften vandt 3-0 over fynboerne og dermed indløste billet til Champions League via en samlet 3-1-sejr.

OB må derfor tage til takke med en plads i Europa Leagues gruppespil i denne sæson, selvom sidste sæsons sølvvindere havde en 1-0-sejr med i bagagen fra det første opgør i Odense.

Fynboerne holdt ellers stand i første halvleg og gik til pause med 0-0, men kort inde i anden halvleg begyndte mareridtet for Stefan Wessels og OB.

Giuseppe Rossi satte foden på et indlæg, og i første omgang reddede Wessels faktisk bolden, men tyskeren kunne ikke holde fast i den, og så røg bolden i mål.

Et kvarter senere var OB-keeperen dog uden chance, da Rossi scorede sit andet mål, men Wessels så igen meget skidt ud, da Carlos Marchena afgjorde kampen med målet til 3-0.

Villarreal havde allerede fra første fløjt sat fynboerne under et massivt pres. Spanierne slog nærmest en jernring om OB's målfelt, og kun et par refleksredninger fra en på det tidspunkt godt spillende Stefan Wessels gjorde, at stillingen var 0-0 ved pausen.

På trods af spaniernes offensive start havde OB midt i første halvleg fået skubbet spillet en smule længere frem på banen. Eric Djemba-Djemba og Kalilou Traoré sørgede på midtbanen for at bringe lidt ro over OB's spil, og det gav forsvaret tid til at puste ud.

Flere professionelle frispark fra OB gjorde også, at Villarreal ikke kunne fastholde det høje tempo og det dybe pres i alt for lang tid af gangen.

Efter pausen fortsatte Villarreal sit stormløb mod OB-målet, og det gav altså pote efter fem minutter, da Giuseppe Rossi tæt under mål scorede sin og Villarreals første kasse med hjælp fra OB's målmand.

Det blev startskuddet til en sort anden halvleg for OB og Stefan Wessels.

Som om det samlede nederlag ikke var nok smerte for OB, så måtte fynboerne også spille kampen færdig med 10 mand. Bashkim Kadrii fik et dumt rødt kort 20 minutter før tid, da han helt unødvendigt flæskede Cristian Zapata og fik sit andet gule kort.

Fem minutter senere havde begge hold dog lige mange spillere på banen, da Villarreals Borja Valero blev smidt ud, efter at han havde nikket Andreas Johansson en skalle i maven.

Kampen endte i det hele taget med en ond stemning på banen, hvor der blev begået flere grimme frispark.

OB-træner Henrik Clausen havde i startopstillingen valgt at ofre anfører Chris Sørensen til fordel for franske Bernard Mendy som venstreback. Også Peter Utaka, der har haft en mindre skadespause, startede på bænken.

De kom begge på banen med 10 minutter tilbage af kampen. Hverken Sørensen eller Utaka kunne dog gøre noget som helst ved kampens udfald.

Fynboerne må derfor sande, at drømmen om Champions League i denne omgang blev smadret af et spansk hold og en tysk målmand.