I det fynske folks tjeneste

Molslinjen: Det bliver svært at konkurrere med Storebæltsbroen

Ny aftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti skærer en fjerdedel af prisen over Storebælt for bilister. Det truer færgernes økonomi.

Bilister skal fremover betale en fjerdedel mindre for at køre over Storebæltsbroen, og det giver broen markante konkurrencefordele over for færgerne.

Sådan lyder det fra Molslinjen, der driver Kattegat-ruterne Aarhus-Odden og Ebeltoft-Odden.

- Vi sejler på helt kommercielle vilkår, og det er svært at konkurrere med statskassen, når broen får så markante konkurrencefordele. Det vil vi blive nødt til at tilpasse vores forretning efter, siger administrerende direktør for Molslinjen Carsten Jensen i en pressemeddelelse.

Aftalen, der kom i stand torsdag aften mellem regeringen og Dansk Folkeparti, betyder, at fra 2018 vil prisen på at krydse Storebælt falde.

Læs også Molslinien siger undskyld til Fyn

Imens skal der bygges et tredje spor på motorvejen mellem Nørre Aaby og Odense V.

Molslinjen føler sig overset i aftalen, der, når den er fuldt indfaset, vil betyde en takstnedsættelse over Storebælt på 25 procent.

- Nu forventer vi, at politikerne går i dialog med os og forklarer, hvorvidt vores forretning overhovedet har været en del af tankerne bag dette forslag. Alternativet til kommerciel færgedrift over Kattegat vil ikke være ønskeligt, siger Carsten Jensen.

Hvilke konkrete konsekvenser aftalen får for Molslinjen, ønsker selskabet ikke at udtale sig om, når der ikke foreligger en endelig aftale.

Men konkurrencen omkring transport fra Sjælland til Jylland vil generelt blive tilspidset, siger Carsten Jensen.

- Der vil være en regional skævvridning, så jo længere man kommer væk fra broen, desto sværere vil tilgangen være. Konkurrencesituationen vil blive kraftigt skærpet i den sammenhæng, siger han.

Molslinjen sejler årligt med mere end 1,3 millioner personbiler og næsten 2,8 millioner passagerer.

Netmediet Fyens.dk citerer Dansk Folkepartis finansordfører, Rene Christensen, for, at det kun vil være den almindelige persontrafik, der kommer til at køre billigere over Storebæltsbroen.