Seneste nyt

Få de seneste nyheder fra og om Fyn lige her.

Oversigt

Myndighederne advarer: Pas på med åben ild i naturen

Tørken gør lige nu sit indtog over Fyn og resten af Danmark. Det betyder, at man skal være endnu mere påpasselig med ild end sædvanligvis. 

Rigspolitiet har tirsdag sendt en advarsel ud, og den drejer sig primært om ukrudtsbrændere og cigaretskodder, der til sammen formodes at være årsag til cirka 70 procent af naturbrandene i maj måned. 

- De seneste uger har de kommunale redningsberedskaber kørt til flere brande i naturen, end vi har gjort tidligere år. Det er vigtigt, at alle hjælper til og gør, hvad man kan for at undgå, at der opstår brand, siger sekretariatschef i Danske Beredskaber, Bjarne Nigaard.

TV 2 kunne fortælle, at for første gang i 20 år har det - når vi rammer onsdag - ikke regnet i 15 døgn. Derfor er der også vandunderskud i jorden.

- Vi har allerede et betydeligt vandunderskud i jordlagene svarende til halvdelen af den mængde nedbør, som vi normalt får i løbet af en hel juni måned – og med knastørre vejrprognoser foran os minder udviklingen om den tørkeramte sommer i 2018, der bød på rekordmange naturbrande, siger Knud-Jakob Simosen, beredskabschef i DMI.

Helt konkret er der flere ting, man kan gøre for at mindske risikoen for at påsætte en brand i naturen. 

brandfare.dk kan man undersøge, hvor store en forøget risiko, der er for naturbrande et givent sted.