OB vinder over bundproppen AGF

OB sejrede 1-0 over AGF, der dermed tabte for ottende superligakamp i træk og nu er hjælpeløst placeret på Superligaens sidsteplads.

Mandag aften blev det til endnu et nederlag for AGF, da det nedrykningstruede hold på hjemmebane tabte 0-1 til OB. Krisen forsætter dermed for aarhusianerne, som forsat er placeret på sidstepladsen i Superligaen.

Nederlaget var det ottende på stribe for AGF, som har tre point op til Sønderjyske, der er placeret på den rigtige side af nedrykningsstregen.

Det lignede ellers længe, at AGF ville få point med fra kampen, men det blev ødelagt et kvarter før tid, da indskiftede Bashkim Kadrii scorede kampens eneste mål.

Målet kom i stand på formidabelt opspil af Rasmus Falk, der med en fiks hælaflevering spillede Kadrii fri alene foran en chanceløs Steffen Rasmussen i AGF-målet.

Kort forinden OB-scoringen var Stephan Petersen alene igennem foran OB-målet, men Mads Toppel afværgerede flot. Få sekunder senere lå bolden i AGF-målet, hvilket meget godt beskriver AGF's nuværende krise.

Jesper Lange burde have sikret AGF det ene point, da han dybt inde i dommerens tillægstid havde en åben chance i OB-feltet. Desværre for AGF gik bolden forbi målet som så mange gange før. AGF har kun formået at score ét mål i de seneste otte superligakampe.

OB havde op til opgøret tabt de seneste tre kampe, men det lykkedes altså for Troels Bechs tropper at vende den negative stime.

AGF havde op til kampen hentet hjælp udefra, hvor både mentalcoach Kent Kock Nielsen og den norske træner Ola By Rise var blevet tilknyttet trænerstaben.

De nye ansigter skulle puste nyt liv i AGF-holdet, og det så da også godt ud i kampens indledning. AGF skabte kampens første chance allerede efter 30 sekunder, da et indlæg blev slået i panden på Jesper Lange, men fynboerne slap med skrækken.

Størst dramatik var der midt i første halvleg, da OB med rette følte sig bortdømt. AGF's forsvarsspiller Johan Bjørdal skubbede til OB's Daniel Høegh i AGF-feltet. Det lignede både et straffespark til OB og en AGF-udvisning, men dommerens fløjte forblev tavs.

Der er tre kampe tilbage af denne superligasæson.