Omfattende svindel med oddset på Fyn

Fyns Politi deltager i efterforskningen af adskillige sager om tricktyv-lignende svindel med oddset-kuponer, som ser ud til at være begået af folk med tilknytning til bandemiljøet.

Efterforskningen af mere end 100 sager om organiseret oddssvindel trækker tråde til bandemiljøet. Seks personer er sigtet, og én er allerede dømt.

En gruppe af oddssvindlere har hærget og snydt adskillige Danske Spil-forhandlere rundt i landet. Politiet er lige nu i gang med at efterforske mere end 100 sager. Det skriver onlinemediet BetXpert.

Ved at forvirre og aflede ekspedienter bag Danske Spil-terminalerne har en gruppe oddssvindlere snydt sig til tusindvis af kroner. Seks er sigtede i sagen, og de har alle forbindelse til bandemiljøet.

- Gruppen, som lige nu er sigtet, har relation til bandemiljøet, siger politikommissær Danny Glintborg fra Fyns Politi til BetXpert. Udover de sigtede er én allerede dømt ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Svindlen foregår efter et særligt mønster, der går ud på at forvirre ekspedienterne.

- De står en hel gruppe af personer, som på én gang vil købe cigaretter og veksle penge, mens de lægger gamle odds-kuponer frem. Og så ender det med, at de måske kun har betalt 10 kroner for en kupon til 1.000 kroner, siger Danny Glintborg til BetXpert.

Ofte er det mindre kiosker og butikker, som udsættes for svindlen. Men også større supermarkeder er ramt.

- Vi oplever, at halvprofessionelle vekselsvindlere forsøger at snyde og forvirre vores medarbejdere ved kassen på forskellige måder, siger Julie Spanner Kloppenborg, kommunikationsmedarbejder ved Dansk Supermarked, til BetXpert.

At det ikke bare er småpenge, der kan være tale om, viser en anden sag fra slutningen af 2015.

Her blev en mand ved Retten i Roskilde dømt for omfattende oddsbedrageri. Mere end 29 gange var det lykkedes ham at snyde for samlet set 275.000 kroner. Det kostede et år og tre måneders fængsel.

Gruppen af de nu seks sigtede blev sidste år pågrebet ved hjælp af videoovervågning. Sagerne er primært fra Jylland, men også fra Fyn og den københavnske vestegn, oplyser politiet til BetXpert. Sagerne efterforskes i samarbejde mellem Fyns og Østjyllands Politi.