Op til seks ugers ventetid: Sådan kan du få hjælp til MitID uden borgerservice

Borgservice har travlt med at hjælpe borgere, der skal skifte til MitID. Du får her råd til, hvor du ellers kan søge hjælp.

TV 2 Fyn fortalte tidligere på ugen om lange ventetider for borgere, der ønsker hjælp fra borgerservice til at skifte fra Nem-ID til MitID.

Og den lange ventetid fortsætter. Den tidligste tid du søndag formiddag kunne booke online i en fynsk borgerservice var i Kerteminde Kommune den 19. april. Kommunen med længst ventetid er Faaborg-Midtfyn, hvor den første ledige tid er den 17. maj.

Se i faktaboksen herunder, hvornår borgerservice i din kommune har den tidligste tid, og hvordan du bestiller tid.

Ledige tider og tidsbestilling i kommunernes borgerservice

Flere veje for telefonisk hjælp

Hvis du får brug for hjælp til MitID, skal du kontakte din bank eller  MitID support

Digitaliseringsstyrelsen råder borgere til i første omgang at ringe til egen bank og få vejledning. Det er bankerne, der sender besked ud, når det er din tid tur til at skifte til MitID.

Ellers henviser styrelsen til MitID-support, hvortil du også kan ringe og få hjælp.

Digitaliseringsstyrelsen har også samlet en liste med svar på de mest almindelige spørgsmål om MitID. Du kan læse svarene ved at klikke her. 

Forening står klar - medlem eller ej

Hvis du har behov for hjælp fysisk, er der også andre steder, du kan søge hen, end borgerservice.

Der er flere af Ældre Sagens lokalafdelinger, der tilbyder IT-hjælp uanset om du er medlem eller ej.

I Odense og Svendborg Kommuner har du for eksempel mulighed for at få en frivillig, som kan hjælpe med MitID, hjem til dig. I Middelfart Kommune tilbydes 1-1 undervisning, og i Faaborg-Midtfyn kan du tilmelde dig ugentlig IT-hjælp.

Find din lokalforening ved at klikke her og se, hvilken hjælp der tilbydes, og hvordan du får del i den tilbudte hjælp.

Bibliotekerne vil også hjælpe

Flere af kommunernes biblioteker har også tilbud om IT-hjælp. På Langeland Bibliotek er der to gange ugentligt IT-cafe, i Assens Kommuner tilbydes der deltagelse i datastuer, og i flere andre kommuner er der på bestemte tidspunkter mulighed for at få hjælp til IT af frivillige eller biblioteksansatte.

Gå ind på din kommunes eller dit biblioteks hjemmeside og læs mere.

Husk, at du må som udgangspunkt gerne må søge hjælp i andre kommuner, end den du bor i. Alle danskere er efter planen skiftet til MitID senest den 30. juni.

Oversigt

    Oversigt