OUH lemper krav til mundbind: Her skal du fortsat bære det

På Odense Universitetshospital ser de frem til at kunne gengælde et smil og aflæse patienterne bedre, efter kravene til mundbind i sundhedsvæsenet er lempet.

Selvom kravene for brug af mundbind mandag blev lempet, gjaldt det i første omgang ikke på Odense Universitetshospitals matrikler.

Men en ny udmelding fra Statens Serum Institut tillader nu størstedelen af patienterne at vinke farvel til værnemidlet. 

Det oplyser OUH til TV 2 Fyn.

Der er dog et par undtagelser. Blandt andet er der på akutmodtagelserne og testcentrene fortsat krav om mundbind.

- I alle andre sammenhænge glæder vi os til at kunne gengælde dit smil eller bedre at kunne aflæse dine bekymringer. Men du er selvfølgelig velkommen til at beholde mundbindet på, hvis det gør dig mere tryg, skriver OUH på Facebook.

Ikke længere en god grund

Hos SSI bliver de lempede krav i sundhedsvæsenet gennemført med udgangspunkt i smitte- og vaccinesituationen.

- Langt størstedelen af personer i øget risiko er blevet færdigvaccineret, og det gælder også en stor del af den øvrige befolkning og de ansatte i sundhedsvæsenet. Samtidig har vi god epidemikontrol. Derfor har vi vurderet, at der ikke længere er grund til, at alle bærer mundbind overalt i sundhedsvæsenet, men at man kun gør det i situationer hvor der er en særlig risiko, siger Helene Probst, vicedirektør i Sundhedsstyrelsen, i en pressemeddelelse.

quote Vi er på OUH ikke særskilt forelskede i mundbind

Odense Universitetshospital

Vicedirektøren understreger, at det fortsat er nødvendigt at følge de generelle retninglinjer for at undgå smitte.

Det betyder, at man - undtagen i akutmodtagelsen og testcentrene - skal bære mundbind, hvis man har symptomer eller bryder en covid-isolation for at kunne modtage nødvendig behandling.

Anvendes i situationer med stænk og sprøjt

Ansigtsværn skal ligeledes anvendes ved behandling af patienter i nogle bestemte former for isolation, i forbindelse med operative indgreb og i alle situationer med risiko for stænk og sprøjt, oplyser OUH.

- Vi er på OUH ikke særskilt forelskede i mundbind. Vi vil bare gerne følge Sundhedsstyrelsens retningslinjer, skriver OUH på Facebook.

OUH's krav gælder på Odense Universitetshospital, Nyborg Sygehus, Svendborg Sygehus og Ærø Sygehus.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Oversigt

    Oversigt