Partifæller har truet med at forlade partiet: Fynske DF'ere håber på forsoning

Jens Henrik Thulesen Dahl mener ikke, at der er plads til hverken sin bror, Kristian Thulesen Dahl, eller partistifter Pia Kjærsgaard i DF's øverste ledelse.

Søndag fik medlemmer af Dansk Folkeparti sat navn på deres nye formand, da Morten Messerschmidt med mere end 60 procent af stemmerne sejrrigt kunne svinge lykønskningsbuketten.

Afgørelsen kom efter ugers drama i partiet, hvor flere i folketingsgruppen har varslet, at en sejr til Messerschmidt ville få dem til at overveje deres fremtid i partiet.

De to fynske medlemmer af partiets folketingsgruppe håber dog, at gruppen af folketingsmedlemmer forbliver fuldtallig.

- Det bliver en spændende uge. Jeg håber rigtig meget, at dem der måtte have sagt det, genovervejer og går ind i kampen og siger, at det er DF, vi kæmper for. Jeg håber, vi kan samles, siger Jens Henrik Thulesen Dahl, da TV 2 Fyn møder ham efter afgørelsen i Herning.

quote Jeg mener sådan set, at de begge bør holde sig ude af den øverste ledelse

Jens Henrik Thulesen Dahl (DF) om tidligere formænd

Samme toner lyder fra Alex Ahrendtsen, som håber, at der med valget af en ny formand nu for alvor trækkes en streg i sandet.

- Jeg tror på, at alle laver en Mandela og siger, at vi tilgiver hinanden og kommer videre. Morten har fået et meget stærkt mandat, og det håber jeg, folketingsgruppen vil respektere, siger Alex Ahrendtsen.

”En kammerat”

Netop Ahrendtsen er en af de få fynske DF’ere, som allerede på forhånd havde fortalt, at han havde i sinde at stemme på Messerschmidt.

Derfor var det ikke overraskende en glad mand, der mødte TV 2 Fyn, da valget var afgjort.

- Jeg er glad på partiets og på Mortens vegne, siger Ahrendtsen og tilføjer:

- Han er en kammerat, som jeg har kendt, siden han var 19. Jeg tror, han vil blive en rigtig god formand. Han er en leder. Han går forrest og har ordet i sin magt.

Alex Ahrendtsen har været folketingsmedlem for Dansk Folkeparti i Fyns Storkreds fra 15. september 2011.
Alex Ahrendtsen har været folketingsmedlem for Dansk Folkeparti i Fyns Storkreds fra 15. september 2011.
Foto: arkiv

Ingen tidligere formænd i den øverste ledelse

Jens Henrik Thulesen Dahl ville omvendt hverken før eller efter kampvalget afsløre, hvem han havde som favorit som posten. Det kommer ikke sagen ved, forklarer han og tilføjer, at han tager det ”til efterretning”, at Messerschmidt vandt.

I dag sagde du også farvel til din bror på formandsposten. Hvad synes du om måden, han blev sendt afsted på?

- Jeg synes, det var rigtig flot. Jeg synes, han holdt en rigtig god tale. Der var en, der hviskede mig i øret, at Kristian fik det længste bifald i sin tid som formand. Det synes jeg, han fortjener.

Din bror var ude med en kritik af den måde, han overtog partiet på, fordi Pia Kjærsgaard ifølge ham ikke var klar til at give partiet videre til ham. Synes du, hun har blandet sig for meget i, hvordan det her parti skal ledes?

- Jamen Pia har sine holdninger og har måske sommetider svært ved at holde dem for sig selv. Jeg synes, Kristian har ret i, at tidligere formænd skal trække sig lidt tilbage.

Så hvilken rolle skal Pia Kjærsgaard og Kristian Thulesen Dahl have i partiet nu, synes du?

- Jamen det skal de have en snak med den nye formand om. Men jeg mener sådan set, at de begge bør holde sig ude af den øverste ledelse. 

Oversigt

    Oversigt