Klokkeklar sejr: Messerschmidt er ny formand for Dansk Folkeparti

Med 60 procent af stemmerne kan Morten Messerschmidt kalde sig ny formand for Dansk Folkeparti. Martin Henriksen vil tygge lidt på nederlaget.

Det blev en overbevisende sejr for Morten Messerschmidt, der i første runde fik mere end 60 procent af stemmerne og kan kalde sig ny formand for Dansk Folkeparti.

Det står klart søndag eftermiddag, hvor Dansk Folkepartis 825 delegerede har valgt en ny formand.

- Der kommer nu en tid, hvor vi skal hele vores parti, hvor vi skal samle vores parti, og hvor der vil være plads til alle.

- Der vil ikke komme nogen repressalier for, hvad der er sket i den tid, der er gået, nu skal vi sammen fremad, siger Messerschmidt fra talerstolen.

Han fik 499 stemmer, mens Martin Henriksen fik 219 stemmer og Merete Dea Larsen fik 107 stemmer.

Den ene af Morten Messerschmidts to modkandidater, Martin Henriksen, siger kryptisk, at han ikke vil fortælle, om han nu er fortid i Dansk Folkeparti efter sine udfald mod blandt andre Morten Messerschmidt for partiskadelig virksomhed.

- Der er kommet et resultat. Og det skal have lov til at stå, uden at jeg melder ud, hvad der skal ske i fremtiden med mig, siger han efter nederlaget og tilføjer:

- Der er ikke nogen tvivl om, at dem, der har forsøgt at presse mig ud af partiet de sidste to-tre år, nu har de fået den absolutte magt i partiet.

- Og det er klart, at det skal man lige hjem og tygge lidt på.

Martin Henriksen har under valgkampen sagt, at han forventede at blive ekskluderet, hvis Messerschmidt blev formand.

Som det kan aflæses på billedet her, var opbakningen til Morten Messerschmidt klokkeklar. Morten Messerschmidt fik 499 stemmer, Martin Henrik fik 219 stemmer, mens Merete Dea Larsen fik 107 stemmer.
Som det kan aflæses på billedet her, var opbakningen til Morten Messerschmidt klokkeklar. Morten Messerschmidt fik 499 stemmer, Martin Henrik fik 219 stemmer, mens Merete Dea Larsen fik 107 stemmer.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Pia K.: Uskøn er for blidt et ord

Kandidaterne har selv kaldt valgkampen for uskøn, men ifølge partistifter Pia Kjærsgaard (DF) var det for blidt et ord at bruge. Hun kalder det den værste valgkamp, hun selv har været vidne til.

Messerschmidt er dømt i byretten for svig med EU-midler og dokumentfalsk, men siden er dommeren blevet erklæret inhabil, og nu skal sagen gå om.

Flere folketingsmedlemmer fra Dansk Folkeparti har nævnt sagen som en mere end alvorlig hæmsko for Messerschmidt.

- Vi får den løst hurtigst muligt, siger Messerschmidt til den del.

Sagen kører på syvende år, og den skal nu gå om i byretten, hvor den kan trække yderligere ud, hvis den bliver anket til landsretten.