I det fynske folks tjeneste

Politisk møde på omstridt gartneri

Liberal Alliances sommergruppemøde blev fredag eftermiddag holdt i et stegende varmt tomatgartneri Alfred Pedersen og Søn, der før har været i stormvejr for brug af ulovlig østeuropæisk arbejdskraft.

Kritikken af at bruge gartneriet Alfred pedersen og Søn preller af på Anders samuelsen. Han kalder det dobbeltmoralsk.

Presse og politikere havde næsten samme farve i hovederne som tomaterne hos Alfred Pedersen og Søn i Bellinge.

Gartneriet har været i slagsmål med 3F i en strid om underbetaling af arbejderne, primært østeuropæere, men det bekymrer ikke partiets formand Anders Samuelsen:

- Den her arbejdsplads er en illustration af det problem, Danmark står overfor, nemlig at man gerne vil udvide og investere, men man vælger at lægge investeringen i Sverige i stedet for. Det er et kæmpemæssigt problem, for vi har brug for arbejdspladserne her i Danmark. Denne virksomhed repræsenterer 200 medarbejdere. 160 af dem er ufaglærte, det er sådan nogle virksomheder vi også har brug for i det her land, hvis vi skal sikre en social balance, hvor der også er arbejde til folk, der ikke har en uddannelse.

Kritik er dobbeltmoralsk

Sommergruppemødet er lagt præcis hos dette gartneri, fordi Liberal Alliance mener, det repræsenterer en virkelighed som mange virksomheder står overfor og som grundlæggende truer vores velfærdssamfund, fordi man flyter arbejdet til udlandet, hvor det er billigere.

Men næstformand i Socialdemokraternes folketingsgruppe Ane Halsboe-Jørgensen kritiserer Liberal Alliance for at benytte et firma, der har underbetalt sine medarbejdere som model for en type virksomhed, Danmark trænger til.

Kritikken er bare skudt helt ved siden af, mener Samuelsen:

- Vi har valgt det sted, hvor Harald Børsting har været tidligere, hvor Annette Vilhelmsen har været tidligere. Altså det er SFs formand, det er fagbevægelsens førstemand. Skulle vi så ikke kunne være i det samme gartneri? Det er jo helt på månen, jeg mener den kritik, vi har været udsat for i dag, den lever meget godt op til det gamle slogan om, at moral er godt, dobbeltmoral det er dobbelt så godt, siger Anders Samuelsen, der udover at skulle svare på kritikken også brugte meget taletid på at forsvare partiets økonomiske model, der møder modstand fra alle andre partier i Folketinget.