Psykiater: Ligner Amagermanden

I følge en odenseansk psykiater minder den fynske sexkrænker meget om den mest berygtede gerningsmand i nyere dansk retshistorie - Amagermanden.

Marcel Lychau Hansen blev kendt som Amagermanden og begik igennem en 23 årig periode to drab og seks bestialske voldtægter.

Og selvom den fynske sag - trods alt - er mindre alvorlig, er der klare paralleller at trække mellem de to sager, mener Niels Kjeldsen-Kragh, speciallæge i psykiatri i Odense.

Han følger retssagen og har læst den mentalerklæring, der er udfærdiget på den anklagede.

- Han (den fynske sexkrænker) er meget aggressiv og voldsom, han er u-empatisk og så er han seksuelt afvigende - det matcher med Amagermanden, siger Niels Kjeldsen-Kragh.

Psykotisk

I dag erkendte 41-årige mand ved retten i Odense seksuelle overgreb på de to små piger, men afviste at han skulle straffes, fordi han var psykotisk i gerningsøjeblikket.

Hvis det passer, betyder det i givet fald, at manden ikke kan straffes, fordi sindssyge ikke kan retsforfølges til almindelig fængselsstraf.

Men dén forklaring afvises af mentalerklæringen, der fastslår at manden er strafegnet - og altså ikke sindssyg i gerningsøjeblikket.

Niels Kjeldsen-Krag henviser desuden til, at den 41-årige anklagedes måde at begå sine forbrydelser på ikke passer med den måde, psykotiske mennesker normalt opfører sig.

- Når psykotiske mennesker begår voldsom kriminalitet og angriber andre, så gør de det som regel, fordi de føler sig truet. Altså i selvforsvar. Men det er der jo ikke tale om her - han handler jo ikke i selvforsvar: han angriber jo de her små piger.