I det fynske folks tjeneste

Reddede fra sandsuger-forlis har det godt

En sandsuger er lørdag forlist nord for Fyn. Fire personer er reddet op fra redningsflåde med helikopter.

Lørdag aften sank en sandsuger ud for Tørresø Strand på Nordfyn. Alle de ombordværende har det godt.

Fire personer måtte lørdag eftermiddag redde livet ved at gå i en redningsflåde, da en sandsuger af ukendte årsager pludselig begyndte at synke ud for Tørresø Strand på Nordfyn.

De fire personer alarmerede Søværnets Operative Kommando (SOK) fra redningsflåden, og en helikopter blev sendt til stedet.

Alle fire blev hejst op i helikopteren, og det hele forløb "relativt udramatisk", oplyser stabsvagten hos SOK.

- Efter omstændighederne har besætningen det godt. De når at komme i redningsbåd og komme i land, siger vagtchef fra Fyns Politi Erik Skov til Ritzau.

Der er meget lavvandet der, hvor sandsugeren sank, og selv om skibet ifølge SOK formentlig ligger på bunden, så stikker noget af skibet fortsat op af vandet. Det ligger på skrå på siden og kølen.

Det er ikke endelig afklaret, hvad der er årsag til ulykken. Men ifølge besætningens forklaringer til Fyns Politi tippede skibet, fordi lasten var kommet i ubalance.

- Det kunne være noget med ballasttankene, men det skal teknikerne fra Havarikommissionen undersøge nærmere, siger Erik Skov hos Fyns Politi.

I forbindelse med ulykken lækkede skiben noget dieselolie, men frivillige fra Marinehjemmeværnet var hurtige til at lægge en flydespærring ud omkring det forliste skib.

En sandsuger er et skib, der kan suge sand op fra havbunden. Den forulykkede sandsuger har tilladelse til at suge sand i et område i nærheden af det sted, hvor den sank.