I det fynske folks tjeneste

SDU uddeler færrest 12-taller

Om et 12-tal svarer til det gamle 11-tal eller det gamle 13-tal er individuelt fra lærer til lærer, siger formanden for Syddanske Studerende.

00:13

De unge bliver dygtigere og dygtigere. Det viser en opgørelse over antallet af 12-taller på landets universiteter. 
Siden 7-trins-skalaen afløste 13-skalaen i skoleåret 2006-2007, er mængden af 12-taller nærmest eksploderet. 

Topkarakteren blev uddelt ved mere end hver syvende eksamen sidste år. Det svarer til, at 16 procent af de studerende har ydet "... den fremragende præstation, der demonstrerer udtømmende opfyldelse af fagets/fagelementets mål, med ingen eller få uvæsentlige mangler".  (se faktaboks under artiklen)

Meningen med indførelsen af 7-trins-skalaen var, at kun hver tiende skulle have topkarakteren 12. 

SDU sparer på karakteren 12

Syddansk Universitet (SDU) er, ifølge formanden for Syddanske Studerende Klaus Rose, det universitet i landet, hvor der uddeles færrest 12-taller.

- Så det kunne måske godt vise, at vi ikke slækker så meget på kravende for at give et 12-tal, siger Klaus Rose.

Så er spørgsmålet om niveauet på SDU er højt nok.

- Der er nogen undervisere, som tager et 12-tal som noget der måske svarer til det gamle 11-tal, og nogen siger det skal være det gamle 13-tal. Det er meget individuelt, siger Klaus Rose.
 

03:38 Luk video

 

Fakta om 7-trins-skalaen

12: For den fremragende præstation.
Karakteren 12 gives for den fremragende præstation, der demonstrerer udtømmende opfyldelse af fagets/fagelementets mål, med ingen eller få uvæsentlige mangler.

10: For den fortrinlige præstation.
Karakteren 10 gives for den fortrinlige præstation, der demonstrerer omfattende opfyldelse af fagets/fagelementets mål, med nogle mindre væsentlige mangler.

7: For den gode præstation.
Karakteren 7 gives for den gode præstation, der demonstrerer opfyldelse af fagets/fagelementets mål, med en del mangler.

4: For den jævne præstation.
Karakteren 4 gives for den jævne præstation, der demonstrerer en mindre grad af opfyldelse af fagets/fagelementets mål, med adskillige væsentlige mangler.

02: For den tilstrækkelige præstation.
Karakteren 02 gives for den tilstrækkelige præstation, der demonstrerer den minimalt acceptable grad af opfyldelse af fagets/fagelementets mål.

00: For den utilstrækkelige præstation.
Karakteren 00 gives for den utilstrækkelige præstation, der ikke demonstrerer en acceptabel grad af opfyldelse af fagets/fagelementets mål.

-3: For den ringe præstation.
Karakteren -3 gives for den helt uacceptable præstation.