I det fynske folks tjeneste

Se kortet: Her vil fynboerne have stærekasser

Der er mange steder på Fyn, hvor der bliver kørt alt for stærkt, og hvor fynboerne derfor gerne vil have sat stærekasser op.

Se det interaktive kort over hele Fyn længere nede i artiklen. Foto: Google

Vejdirektoratet har udpeget seks farlige steder på Fyn, hvor der er mulighed for at placere en stærekasse, der automatisk måler bilisternes fart.

Det er dog ikke de eneste steder, hvor der er behov for øget fartkontrol. Det mener flere fynboer, der til TV 2/FYN har udpeget strækninger, hvor der bliver kørt alt for stærkt. En af de strækninger er Vestergade i Særslev på Nordfyn.

- Der bliver kørt alt for stærkt. Jeg oplever, at biler kører igennem især om aftenen med hastigheder tæt på det dobbelte af det tilladte, skriver Berit Büttner Rähr på TV 2/FYNs Facebook-side, hvor vi opfordrede brugerne til at komme med deres bud på farlige strækninger.

På det interaktive kort kan du se, hvor fynboerne mener, at der er behov for stærekasser. Du kan også fortsat deltage i debatten på vores Facebook-side.

Her kører bilister som vanvittige

Susan Pace peger eksempelvis på Rugårdsvej i Villestofte som et af de farlige steder.

- Der køres vildt stærkt på strækningen mellem Tarup og Korup.

Også på Langeland er der behov for fartmåling.

- Folk kører som vanvittige – både personbiler og lastbiler. Det er med livet i hænderne, at man kører ud af sin indkørsel eller lader sine børn cykle, fortæller Trine Egede.

Vejdirektoratets seks steder

Vejdirektoratets seks anbefalinger er Brovejen i Middelfart samt fem steder i Odense - to steder på Bogensevej, Reventlowsvej, Kochsgade og Vestre Stationsvej. Det er ikke bestemt, præcis hvor på vejene stærekasserne skal placeres, og det er endnu ikke besluttet, hvor mange af stederne der får en stærekasse.

Læs også Se kortet: Her kan der komme stærekasser på Fyn

- Vi vil have fokus på, at stærekasserne opstilles der, hvor der erfaringsmæssigt sker flest ulykker, og hvor den forebyggende effekt af stærekasserne derfor må forventes at være allerstørst, siger transportminister Ole Birk Olesen (LA). 

Strækningerne er udvalgt efter, at der har været mindst fire ulykker med personskade mellem 2011 og 2015.