Se smitten i dit nærområde: Endnu et sogn over bekymringsgrænse

Der er i løbet af den seneste uge konstateret 1.795 smittetilfælde med coronavirus på Fyn. Det er ni gange så højt som for en måned siden.

Torsdag blev der varslet en række smitteforebyggende tiltag i Odense på grund af det høje smittetal i kommunen, og igen fredag stiger smitten. 

Der er i løbet af den seneste uge konstateret 960 smittetilfælde i kommunen, hvilket giver et incidenstal på 471,4. Grænsen for, hvornår sundhedsmyndighederne anbefaler særlige indsatser for at dæmpe smitten er 400. 


Kommunen er den eneste på Fyn, der overstiger grænsen, efter der i de seneste dage har været en nedgang i smitten i Nordfyns Kommune. 

Nyt sogn på bekymringsliste

De daglige coronatal bliver også brugt til at vurdere, hvilke sogne sundhedsmyndighederne anbefaler at indføre særlige tiltag. 

For sognene er kriterierne et incidenstal på 800, mere end 20 smittede set over en uge, og en positivprocent på tre eller derover. 

Positivprocenten dækker over andelen af positive svar ud af det samlede antal test foretaget i sognet. 

De seneste tal viser, at Odense-sogne Korsløkke nu også opfylder kriterierne. Det gør man, efter incidenstallet er steget fra 723,96 til 871,87. Der er den seneste uge konstateret 112 smittetilfælde i sognet. 

Syv sogne

Der er nu tre sogne i Odense, hvor der bliver anbefalet særlige tiltag, fordi smittetallene ligger over grænseværdierne. De øvrige to er Agedrup og Dalum.


Også i Flødstrup i Nyborg Kommune, Krogsbølle og Otterup på Nordfyn og i Brylle i Assens Kommune er der anbefalet særlige tiltag. Det er der, fordi sognene i løbet af de seneste syv dage har været over grænserne.

Siden er alle tre sogne dog kommet under grænseværdierne igen. 

Anbefalingerne ophører, når et sogn eller en kommunen ikke opfylder kriterierne i en uge. 

Oversigt

    Oversigt