I det fynske folks tjeneste

Slange og kaniner stukket af hjemmefra: Fyns Politi efterlyser ejere

Siden januar har Fyns Politi fremlyst fem kæledyr på Twitter. Onsdag efterlyses ejeren til en flerfarvet kanin, og chancerne for, at den finder hjem, er stor.

Onsdag har Fyns Politi fremlyst den flerfarvede kanin til venstre. Den 20. april fløj den hvide parakit ud på eventyr alene. Er kaninen din, kan du kontakte politiet på telefon 114 og oplyse sagsnummer 2300-60111-00011-18. Foto: Fyns Politi

Fremlyst 23. maj. Foto: Fyns Politi

Fremlyst 8. maj. Foto: Fyns Politi

Fremlyst 20. april. Foto: Fyns Politi

Fremlyst 19. marts. Foto: Fyns Politi

Fremlyst 5. februar. Foto: Fyns Politi

1 af 6

Oftest udsender Fyns Politi beskrivelser eller billeder af gerningsmænd eller forsvundne fynboer, men syv gange i år har vagtchefen ved Fyns Politi benyttet det sociale medie Twitter til at fremlyse kæledyr.

Onsdag blev en lille, flerfarvet kanin med hængeøre, blå øjne og en hvid stribe i ansigtet fundet ved Kronhjortløkken i Odense - og så blev det en sag for politiet at finde ejeren.

Læs også Hætteklædt mand stadig på fri fod efter røveriforsøg

Dagen efter slangede en kornsnog-unge sig ud af sit terrarie og møvede sig rundt på Pilegården i Odense og en grøn, gulkindet amazon-papegøje flaksede alene rundt på Kalørvej i Odense.

Cirka en gang om måneden har Fyns Politi i år efterlyst ejerne til bortløbne kæledyr. I maj alene er det sket tre gange.

Genforenet med ejer

Ifølge servicecenterchef hos Fyns Politi, Marina Moltke Leth, sker det cirka 12 til 15 gange årligt, at politiet fremlyser fynboernes forsvundne kæledyr. 

Torsdag fremlyste Fyns Politi denne kornsnog og grønne papegøje

- Vi ved, at folk har et tæt forhold til deres kæledyr, så vi gør det for at yde den bedste service for borgerne. Ud over fremlysningen på Twitter prøver vi også at tjekke Facebook for at se, om nogen har efterlyst sit dyr, siger Marina Moltke Leth.

Dyrene fremlyses minimum i tre dage. Hvis ingen ejer har meldt sig, bliver dyrene givet videre.

Det sker dog oftest, at ejerne ser fremlysningen og genforenes med kæledyret.

- Vi har egentlig en okay succes-rate, og det er særligt ved specielle dyr. Vi har en gang fremlyst en slange, en papegøje og en kanariefugl, siger servicecenterchefen.

Og netop eksotiske dyr har politiet torsdag fremlyst på Twitter. 

Ingen af dyrene får dog lov til at tilbringe ret mange timer på politigården, inden de sendes videre til en pension. 

- Af og til har vi et dyr i et par timer, indtil det bliver hentet, men der er ingen zoo i politigården, fortæller Marina Moltke Leth.

Læs også Pukkelhval set ved Fyn reddet fra fiskenet

Kaninerne her blev fundet 5. februar, 8. maj og 19. marts - alle i Odense. Foto: Fyns Politi