Søndersø: Landets dårligste vækst

Søndersø Kommune havde sidste år landets dårligste vækst erhvervsmæssigt. Det fremgår af revisorkoncernen Deloitte & Touches store årlige undersøgelse af vækstklimaet i Danmark.

-

Søndersø Kommune havde sidste år landets dårligste vækst erhvervsmæssigt. Det fremgår af revisorkoncernen Deloitte & Touches store årlige undersøgelse af vækstklimaet i Danmark.

Rystet borgmester
Borgmester for Søndersø Kommune Erik Hansen (S) er rystet over resultatet men siger i dag til Jyllands-Posten:

\"Vi er kendetegnet ved at have mange små virksomheder, og jeg fornemmer da, at vi har haft en god erhvervsmæssig vækst. Overliggeren har været sat for højt. Hvis kravet havde været en årlig vækst på 10 procent, så havde vi ligget helt anderledes lunt på hitlisten\".

Ingen selskaber opfyldte kriterierne
I Søndersø Kommune bliver 206 virksomheder drevet i selskabsform, men íngen af dem opfyldte vækstkriterierne. De går blandt andet på, at der skal være tale om et aktie- eller anpartsselskab, der de sidste tre år har kunnet vise en gennemsnitlig årlig øget omsætning og bruttoavance på mindst 20 procent. Omsætningen skal mindst have været 5 millioner kroner, og der skal mindst være fire ansatte.

End ikke Søndersøs erhvervsmæssige flagskib, chipsfabrikken Kims, kunne leve op til undersøgelsens regnskabskrav. Selvom den store virksomhed netop har udviklet for 44 millioner kroner har den ikke formået at tiltrække underleverandører af betydning til kommunen.

\"Hvis jeg var erhverschef, ville jeg nok opfordre Kims til i højere grad at blive lokalt vækstlokomotiv. Dette kan blandt andet ske ved at forsøge at tiltrække flere underleverandører til Kims til kommunen\", siger Johnny Bihl, chef for Deloitte & Touche Videncenter Vækst og ansvarlig for undersøgelsen, til Jyllands-Posten.     

Fyn helt i bund
Søndersøs borgmester Erik Hansen (S) vil nu iværksætte en undersøgelse af vækstklimaet for at gå i dybden med den dårlige placering. 

Udover Søndersø ligger to andre fynske kommuner i bunden samtidig med, at Fyns Amt indtager en af bundplaceringerne i ranglisten over de bedste vækstamter i landet.