I det fynske folks tjeneste

Sportsbegivenheder kolliderer: Tour de France-ledelsen vil rykke starten

Ledelsen bag Tour de France ønsker at ændre startdatoen i Danmark, for ikke at kollidere med OL.

Fynboer, der allerede nu har sat kryds i kalenderen frem mod Tour de France-etapen med mål i Nyborg, skal muligvis slå et stort kryds. Foto: TV 2 Sport

Mange fynboer ser frem til at kunne opleve det store franske cykelløb Tour de France, der næste år skal begynde i Danamrk. 

I alt tre etaper skal der køres, og én af dem ender i Nyborg. 

Men hvis man allerede har sat kryds i kalenderen, så kan det være, at man skal til at ændre i planerne. Ledelsen hos Tour de France ønsker nemlig at ændre startdatoen for etapeløbet. 

Læs også Til Skagen på cykel: Vil indsamle en million til udsatte børn

Det siger Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), til DR.

- Jeg kan bekræfte, at vi har fået en henvendelse fra Tour de France-ledelsen, at de gerne vil drøfte den kontrakt, de har med os med de datoer, hvor Touren skulle starte Danmark i 2021, siger Frank Jensen.

Villig til at åbne forhandlinger igen

Årsagen til den ønskede udskydelse er, at Tour de France næste år kolliderer med OL i Tokyo, der er blevet udskudt fra i år til 2021.

Der skal køres tre etaper i Danmark den 2., 3., og 4. juli. Touren fortsætter frem til 25. juli, mens OL begynder 23. juli.

Frank Jensen siger, at der er udfordringer ved at flytte datoerne. Blandt andet på grund af EM i fodbold, der ligeledes er blevet udskudt til næste år, og som delvist skal afvikles i København.

Læs også Se ruten her: Danmarks bedste ryttere indtager Middelfart til august

Det krævede langvarige forhandlinger at finde frem til en løsning, hvor både EM og Tour de France kunne afvikles i den danske hovedstad.

Overborgmesteren er dog åben for igen at gå i dialog med Tour-ledelsen.

- Når man har en kontrakt med hinanden, og den ene siger, at de har nogle udfordringer med den kontrakt, så må man selvfølgelig tale sammen.

- Det er der, vi starter, også fordi vi også har henvendt os til Tour de France-ledelsen tidligere, fordi vi havde nogle udfordringer med fodbolden. Nu er det dem, der henvender sig til os, siger Frank Jensen til DR.

Vil ikke oplyse antal dage

Årets udgave af Tour de France er blevet skubbet til efteråret. Oprindeligt var det dog planlagt til at gå i gang en uge tidligere end normalt - netop for at undgå at ramme ind i OL, der siden er blevet udskudt med et år.

Frank Jensen vil ikke oplyse, præcis hvor mange dage Tour-arrangøren, ASO, ønsker at flytte startdatoen.

Læs også Nyborg i Frankrig: Forbereder sig til Tour de France i 2021

Den sidste EM-kamp i København næste sommer er planlagt til 28. juni, hvor der skal spilles ottendedelsfinale i Parken.