I det fynske folks tjeneste

Stor cykelfest på Nordfyn: - Nu er vi også på landkortet

Skoleelever, tidligere cykelryttere og mange andre var taget til Otterup i dag, da tredje etape af PostNord Danmark Rundt blev skudt i gang.

00:37

Klokken 12.50 lød startskuddet til tredje etape af årets Danmark Rundt, og for første gang nogensinde fik Otterup lov til at sende de 200 ryttere afsted på cyklen. 

Derfor har den nordfynske by hele dagen været omdannet til en stor cykelfest. Flere af de lokale skoler har aflyst dagens undervisning og i stedet taget eleverne med til cykelløb, hvor regnestykker og danske diktater bliver skiftet ud med 2.000 blå balloner, madboder og musik.

Læs også Dårligt vejr aflyser 2. etape i Danmark Rundt

Søren Vagtholm, der selv er gammel cykelrytter og bor i Otterup, var med på den store dag.

- Selvfølgelig skal jeg være her, når jeg bor i kommunen, sagde han. 

Men det var ikke kun beboere i Otterup, der synes cykelløbet var et visit værd. Også Marlene Kühn Nielsen fra Odense havde taget familien med til at overvære startskuddet i dag. 

- Drengene synes det kunne være spændende at se. Og så har jeg en mand, der er glad for cykelløb, fortalte hun. 

Der er ingen tvivl om, at Danmark Rundt, kommer til at have en betydning for byen. 

I hvertfald ikke, hvis man spørger to af de mange mennesker, der var mødt op i den nordfynske by. 

- Det betyder meget. Så får vi lige Otterup på landkortet også. Det er ikke så tit der sker noget her på Nordfyn. Så det er skønt, fortalte Henning Brokjær, der selv bor i Otterup. 

Men Otterup er ikke den eneste, der får noget ud af den store cykelfest. Den tidligere cykelrytter Søren Vagtholm spår også, at der kommer flere unge til cykelklubberne. 

- Jeg tror, at der er mange unge der godt kunne tænke sig at blive medlem af en cykelklub, når de ser, hvor meget interesse der er omkring det, sagde han. 

Se startskuddet til dagens etape i videoen herunder:

00:35

Video: Jonas Mattsson

Luk video

PostNord Danmark Rundt kan følges hele vejen til målstregen på DR1.