Tog på tværs af landet forsinkes de kommende dage

Alle lyntog mellem Odense og København er aflyst på grund af en signalfejl ved Slagelse Station.

Pendlere, der vender tilbage til job fra sommerferie, og øvrige rejsende vil de kommende dage opleve forsinkelser på tog gennem Slagelse og på tværs af landet.

Det skriver DSB på sin hjemmeside.

Forsinkelserne skyldes færre tog på grund af fejl på signalerne ved Slagelse. Signalfejlen betyder, at alle lyntog mellem København og Odense vil være aflyst frem til klokken 13.

Helt præcist er der tale om fejl på et sikringsanlæg ved Slagelse Station.

- Banedanmark har gennemført et større sporombygningsprojekt ved Slagelse Station, oplyser projektdirektør i Banedanmark, Klaus Studstrup Jørgensen.

- I forbindelse med weekendens afsluttende arbejde er der sket forskellige fejl på et meget gammelt sikringsanlæg ved Slagelse Station, hvilket desværre påvirker togtrafikken.

Togbusser mellem København og Odense

Intercitytogene til og fra Esbjerg aflyses resten af dagen.

Som følge heraf er pladsbilletkravet suspenderet frem til klokken 17 mandag, oplyser DSB.

DSB har indsat togbusser, der kører mellem Københavns Hovedbanegård og Odense i begge retninger. Den første bus havde afgang omkring klokken 8.

Det er uvist, hvornår signalerne kommer til at virke normalt igen, men Banedanmark forventer, at problemet bliver løst i løbet af denne uge.

- Banedanmark arbejder på højtryk for at få rettet fejlene. Tidshorisonten er på nuværende tidspunkt medio denne uge, siger Klaus Studstrup Jørgensen.

DSB henviser til rejsetidsgarantien, hvis rejsende er mere end 30 minutter forsinket.